Itärata Oy

Julkistamistilaisuus 27.4. klo 9.30–11.00: Itäradan liikenneselvitys ja selvitys Porvoon suunnan lähijunaliikenteestä

Jaa

Itärata lyhentäisi joukkoliikenteen matkustusaikaa Porvoosta Helsingin rautatieasemalle puoleen tuntiin nykyisestä noin tunnin matka-ajasta. Uusi raideyhteys parantaa porvoolaisten päivittäistä työmatkaliikennettä pääkaupunkiseudulle ja Itärata kokonaisuutena palvelee yli 2 miljoonaa asukasta seitsemän maakunnan alueella.

Itärata Oy, Porvoon kaupunki ja Uudenmaan liitto järjestävät yhdessä mediatilaisuuden, jossa julkistetaan kaksi juuri valmistunutta raideliikenneselvitystä. 

Aika: torstaina 27. huhtikuuta klo 9.30–11.00 
Paikka: Scandic Grand Central Helsinki, kokoustila Gesellius, Vilhonkatu 13, 00100 HELSINKI 

Itäradan esisuunnittelun osana on valmistunut Porvoon liikenneselvitys. Itärata Oy:n tilaamassa ja konsulttiyhtiö Floun toteuttamassa selvityksessä arvioidaan Itäradan kaukojunaliikenteen ja Porvoon lähijunaliikenteen matka-aikoja, matkustajamääriä ja vaikutusta kulkutapamuutoksiin.  

Porvoon suunnan lähijunaliikenteen toteuttamisedellytysten arviointi on laadittu Porvoon kaupungin ja Uudenmaan liiton yhteisenä toimeksiantona. Työtä ohjaavaan ryhmään on kuulunut myös Itärata Oy:n sekä Sipoon kunnan ja Keravan kaupungin edustajat. Konsulttina työssä on toiminut Ramboll Finland Oy. Selvityksessä on arvioitu Porvoon suunnan lähijunaliikenteen kehittämisvaihtoehtoja, matkustajamääriä, taloudellisia edellytyksiä (kustannukset ja lipputulot) sekä kytkeytymistä Porvoon ja Helsingin seudun yhdyskuntarakenteeseen ja liikennejärjestelmiin.  

Tiedotustilaisuuden ohjelma

  • Avaus, toimitusjohtaja Petteri Portaankorva, Itärata Oy 
  • Itäradan liikenneselvitys, projektipäällikkö Tuomio Lapp, Flou   
  • Porvoon suunnan lähijunaliikenteen toteuttamisedellytysten arviointi, projektipäällikkö Hannu Pesonen, Ramboll Finland Oy 
  • Kommenttipuheenvuoro, maakuntajohtaja Ossi Savolainen, Uudenmaan liitto 
  • Kommenttipuheenvuoro, kaupunkikehitysjohtaja Dan Mollgren, Porvoon kaupunki  
  • Keskustelua ja kysymykset 

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Pyydämme toimitusten edustajia ilmoittautumaan tilaisuuteen tai Teams-lähetykseen (ilmoita myös sähköpostiosoite, jonne Teams-kutsu toimitetaan) viimeistään 26.4.2023 klo 12.00 mennessä.   

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen! 

Yhteyshenkilöt

Katri Parikka
Viestintäpäällikkö
Itärata Oy
Puh. 044 275 3028
katri.parikka@itarata.fi

Tietoja julkaisijasta

Itärata Oy:n tehtävänä on suunnitella nopea raideyhteys pääkaupunkiseudulta Porvoon kautta Kouvolaan sekä mahdollistaa nykyistä suoremmat ja nopeammat yhteydet itäiseen Suomeen. Itärata palvelee noin kahta miljoonaa asukasta seitsemän maakunnan alueella. Itärata Oy:n omistavat Suomen valtio (51 %) edustajanaan liikenne- ja viestintäministeriö sekä 24 kuntaa tai kaupunkia. Lisätietoa: www.itarata.fi  

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itärata Oy

Utredningar: Östbanan förkortar restiden mellan östra Finland och huvudstadsregionen och möjliggör närtågstrafik till Borgå27.4.2023 09:30:00 EEST | Kutsu

Östbanan förkortar restiden mellan östra Finland och huvudstadsregionen och möjliggör närtågstrafik till Borgå. Restiden från Borgå till Helsingfors centrum förkortas till cirka en halv timme. När resenärerna börjar resa med tåg minskar även olyckorna och utsläppen inom vägtrafiken, visar två spårtrafikutredningar som nyss blivit färdiga.

Selvitykset: Itärata lyhentää matka-aikaa itäisen Suomen ja pääkaupunkiseudun välillä ja mahdollistaa lähijunaliikenteen Porvooseen27.4.2023 09:30:00 EEST | Kutsu

Itärata lyhentää matka-aikaa itäisen Suomen ja pääkaupunkiseudun välillä ja mahdollistaa lähijunaliikenteen Porvooseen. Matka-aika Porvoosta Helsingin keskustaan lyhenee noin puoleen tuntiin. Matkustajien siirtyessä juniin myös tieliikenteen onnettomuudet ja päästöt vähenevät, ilmenee kahdesta juuri valmistuneesta raideliikenneselvityksestä. Itärata on kaksiraiteinen ratayhteys, joka erkaantuisi suunnitellusta Lentoradasta Keravalla ja kulkisi Porvoon kautta Kouvolaan. Radan vaikutus ulottuu Savon radan ja Karjalan radan kautta aina Kainuuseen saakka. Nyt julkaistut selvitykset ovat osa Itäradan esisuunnitteluvaihetta. Suunnittelu rakentamisvalmiuteen saakka kestää noin 9 vuotta. Jos Itärata päätetään toteuttaa, se olisi liikennöitävissä 2030-luvun loppupuolella. Itäradan toteutumisen edellytyksenä on myös Lentoradan suunnittelu ja toteutus.​

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme