Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toiminnan olennaiselle muuttamiselle ympäristölupa

Jaa
Juvan kunta uudistaa teknisen käyttöikänsä päässä olevan nykyisen jätevedenpuhdistamon. Uuden jätevedenpuhdistamon käyttöönotto vähentää vesistöä rehevöittävien ravinteiden ja taudinaiheuttajien määrää.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toiminnan olennaiseen muuttamiseen.

Lupa koskee Juvan kunnan jätevedenpuhdistamon toimintaa ja vesihuoltolaitoksen  toiminta-alueella muodostuvien yhdyskuntajätevesien sekä jätevedenpuhdistamolla  vastaanotettavien saostussäiliö- ja umpisäiliölietteiden käsittelyä. Toiminnan muutoksessa  uudistetaan jätevesien käsittelytekniikka. Jätevedenpuhdistamolla käsitellyt jätevedet  johdetaan nykyisen purkuojan ja Hampunjoen kautta Konnusjokeen. Toimintaan tehtävä muutos ei vaikuta jätevesien johtamisreittiin.

Nykyisen jätevedenpuhdistamon puhdistamolietteitä on käsitelty laitoksen yhteydessä olleella kompostikentällä. Kentän toiminta päättyy ja tulevaisuudessa jätevesilietteet kuljetetaan muualle käsiteltäväksi.

Päätöksessä on annettu muun muassa määräyksiä jäteveden käsittelylle ja päästöille pintavesiin, viemäriverkoston käytölle ja hoidolle, jätteiden käsittelylle sekä käyttö- ja päästötarkkailulle ja ympäristövaikutusten tarkkailulle. Kompostikentän toiminnan lopettamiselle on myös annettu tarpeelliset määräykset.

Uudella puhdistamolla aiempaa parempi puhdistustulos

Vanhalla vuonna 1982 valmistuneella jätevedenpuhdistamolla jätevesiä käsitellään osittain maa-altaissa ja vanhentuneella tekniikalla. Uudesta puhdistamosta tehdään pitkälle automatisoitu laitos ja se sijoittuu kokonaan sisätiloihin säältä suojaan. Uudella puhdistamolla saavutetaan paljon aiempaa parempi puhdistustulos.

Uuden jätevedenpuhdistamon käyttöönotto vähentää purkuvesistöön kohdistuvaa pistekuormitusta, mikä edistää vesienhoitosuunnitelman mukaista vesistön hyvän tilan tilatavoitteen saavuttamista.

Aluehallintoviraston päätös 14.2.2023 nro 10/2023 on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ISAVI/10360/2021). Päätökset löytyvät tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa asian diaarinumeron.

Lisätietoja

ympäristöneuvos Martti Häikiö, p. 0295 017 040
ympäristöylitarkastaja Jari Kärkkäinen, p. 0295 016 807
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto

Hakijan edustaja
vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen, p. 050 400 8011
etunimi.sukunimi@jarvisaimaanpalvelut.fi
Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ändringarna i diskrimineringslagen träder i kraft 1.6.2023 – vad förändras gällande arbetslivet?7.6.2023 07:59:52 EEST | Tiedote

Syftet med diskrimineringslagen som trädde i kraft 2015 är att främja likabehandling och förebygga diskriminering. Den delreform av lagen som träder i kraft den 1 juni 2023 förtydligar arbetsgivarens skyldigheter i fråga om främjandet av likabehandling och likabehandlingsplaneringen. Bestämmelserna preciseras också i fråga om trakasserier som kränker människovärdet och rimliga anpassningar av arbetstagare med funktionsnedsättning. Rättsskyddet för personer som upplevt diskriminering förbättras när främjandet av likabehandling och förbudet mot diskriminering i fortsättningen övervakas av både regionförvaltningsverkens ansvarsområden för arbetarskyddet, dvs. arbetarskyddsmyndigheterna, och diskrimineringsombudsmannen.

Pohjois-Suomen alueellinen 82. maanpuolustuskurssi Rokualla – suurin tähänastisista5.6.2023 19:43:01 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen 82. alueellinen maanpuolustuskurssi avattiin Rokualla 5.6.2023 osanottajamäärältään suurimpana kurssina, mitä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aikana on järjestetty. ”Se kertoo tästä ajasta, jossa nyt olemme eläneet nyt reilun vuoden verran, totesi avajaisjuhlassa puhunut ylijohtaja Terttu Savolainen, jonka puhe on julkaistu tämän tiedotteen liitteenä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme