Kasvu Open

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Kasvu Open yhteistyöhön ratkomaan yritysten kestävyyshaasteita – ensimmäisenä haetaan turpeelle kestävää korvaajaa

Jaa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavo ja Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Open ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyön tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä vastuullisuuteen liittyvissä haasteissa hackathonien avulla.

Kasvu Openin verkostossa on lukuisia innovatiivisia yrityksiä useilta eri toimialoilta, joilla on jo olemassa olevia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.
Kasvu Openin verkostossa on lukuisia innovatiivisia yrityksiä useilta eri toimialoilta, joilla on jo olemassa olevia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.

Ratkaisijoita erilaisiin ympäristö- ja liiketoimintahaasteisiin haetaan Kasvu Openin laajasta kasvuyritysverkostosta sekä avoimella haulla oppi- ja tutkimuslaitoksista sekä muista yritys- ja toimijaverkostoista.

– Tavoitteena on auttaa yrityksiä toimimaan entistä vastuullisemmin, ympäristöystävällisemmin ja vähentämään merkittävästi hiilijalanjälkeään. Samalla osallistujille tarjoutuu mahdollisuus oman liiketoiminnan kehittämiseen ja verkostoitumiseen. Parhaimmillaan prosessissa syntyy myös aivan uuden liiketoiminnan mahdollisuuksia, toteaa BioPaavon projektipäällikkö Merja Rehn.

Yrityksen ulkopuolisen osaamisen ja yhteisen kehittämisen avulla on mahdollista luoda ketteriä ratkaisuja.

– Kasvu Openin verkostossa on lukuisia innovatiivisia yrityksiä useilta eri toimialoilta, joilla on jo olemassa olevia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. On hienoa, että voimme yhdessä BioPaavon kanssa luoda mahdollisuuksia uudenlaisen yhteistyön rakentamiseen, sanoo Kasvu Openin toimitusjohtaja Jaana Seppälä.

Ensimmäisenä haasteena BioPaavo ja Kasvu Open lähtevät hakemaan Berner Oy:lle ja Tikalan Oy:lle uusia turpeen korvaavia ratkaisuja kasvualusta- ja maanparannustuotteisiin. Turvehackathon avataan marraskuun lopulla.

– Lähdemme liikkeelle kunnianhimoisesti. Turve on herättänyt julkisuudessa kiivasta keskustelua. Me lähdemme näiden yritysten kanssa hakemaan kestäviä raaka-ainevaihtoehtoja ennakoivasti, koska turpeen käyttöä tullaan joka tapauksessa rajoittamaan lähivuosina voimakkailla ohjauskeinoilla, kertoo Merja Rehn.

Tikalan Oy valmistaa ja pakkaa Saarijärvellä yhteistyökumppanilleen Berner Oy:lle kasvualustatuotteita ja lannoitteita GreenCare-tuotemerkillä.

– Tuotteidemme ja raaka-aineidemme vastuullisuus on meille molemmille yritykselle ensiarvoisen tärkeää. Teemme tuotekehityksessämme jatkuvasti työtä sen eteen, että toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, ja sitä myös asiakkaamme arvostavat. Odotamme suurella mielenkiinnolla, millaisia ratkaisuja syntyy BioPaavon turvehackathonin avulla, pohtii toimitusjohtaja Jouni Tikka Tikalan Oy:stä.

Hackathonit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille: yrityksille, tutkimuslaitoksille, koulutusorganisaatioille ja opiskelijoille sekä muille toimijoille. Hackathon-sivusto avataan ensimmäisen haasteen julkistamisen yhteydessä marraskuun viimeisellä viikolla osoitteessa www.biopaavo.fi.

Lisätietoja:

Merja Rehn, projektipäällikkö, BioPaavo
+358 50 518 9766
merja.rehn@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaana Seppälä, toimitusjohtaja
+358 50 304 6794
jaana.seppala@kasvuopen.fi
Kasvu Open

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kasvu Openin verkostossa on lukuisia innovatiivisia yrityksiä useilta eri toimialoilta, joilla on jo olemassa olevia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.
Kasvu Openin verkostossa on lukuisia innovatiivisia yrityksiä useilta eri toimialoilta, joilla on jo olemassa olevia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä

050 304 6794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open on Suomen suurin, kaikille yrityksille avoin ja maksuton kasvun sparrausohjelma. Mukaan sparraukseen voi hakea yrityksen liikevaihdosta, toimialasta, sijainnista tai iästä riippumatta.

Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat: Nordea, DNA, TT-säätiö, Technopolis, MarkkinointiAkatemia, Innovestor, Keski-Suomen Liitto, Business Jyväskylä, Varma, Kauppalehti, KPMG, Kauppakamari, Kitee, Rastor-instituutti, If, AWS ja Salesforce.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme