Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto mukaan Horisontti Eurooppa -ohjelmaan – Kohteena eurooppalaisen elokuvateollisuuden kilpailukyvyn tutkimus

Jaa

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos on mukana laajassa Reboot-hankkeessa, jolle Euroopan komissio on myöntänyt yli 3,8 miljoonan euron rahoituksen. Vuonna 2023 alkavaa kolmevuotista konsortiota johtaa Wienin yliopisto, ja Jyväskylän yliopisto on yksi hankkeen 12 partnerista.

Reboot-hanke tutkii mm. nuoria eurooppalaisen elokuvan kuluttajina. (Mostphotos)
Reboot-hanke tutkii mm. nuoria eurooppalaisen elokuvan kuluttajina. (Mostphotos)

Hankkeessa Jyväskylän yliopiston vastuullisena johtajana toimii taidehistorian apulaisprofessori Tuuli Lähdesmäki ja tutkijana taidekasvatuksen yliopistotutkija Kaisa Hiltunen musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta.Jyväskylän yliopiston osuus hankkeen budjetista on 282 000 euroa.

Horisontti Eurooppa -ohjelman kulttuuriperintöä ja luovaa teollisuutta käsittelevästä hakukohdasta rahoitettava REBOOT-hanke (Reviving, Boosting, Optimising and Transforming European Film Competitiveness) tutkii eurooppalaisen elokuvateollisuuden kilpailukykyä ja kehittää keinoja sen vahvistamiseen.

Keskeisinä tutkimusteemoina ovat kulttuurinen moninaisuus ja arvot eurooppalaisessa elokuvateollisuudessa, nuoret eurooppalaisen elokuvan kuluttajina ja tulevaisuuden tekijöinä ja Euroopan unionin asema eurooppalaisen elokuvateollisuuden globaalissa kilpailukyvyssä.

Monitieteisessä hankkeessa yhdistetään muun muassa media- ja viestintätutkimusta, kulttuuripolitiikan tutkimusta, EU- ja Eurooppa-tutkimusta, oikeus- ja taloustieteellistä tutkimusta, sosiologiaa, lasten- ja nuorten tutkimusta, elokuvatutkimusta ja kulttuurintutkimusta.

Jyväskylän yliopiston tutkijat johtavat hankkeessa tehtäviä, jotka käsittelevät eurooppalaisten nuorten ja nuorten aikuisten elokuvamieltymyksiä ja Euroopan unionin eurooppalaista elokuvaa tukevia toimia, kuten unionin elokuvapalkintoja ja eurooppalaisen elokuvan festivaaleja unionin ulkopuolisissa maissa.

Lisätietoja: Tuuli Lähdesmäki, p. 040 805 3839, tuuli.lahdesmaki@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Reboot-hanke tutkii mm. nuoria eurooppalaisen elokuvan kuluttajina. (Mostphotos)
Reboot-hanke tutkii mm. nuoria eurooppalaisen elokuvan kuluttajina. (Mostphotos)
Lataa
Tuuli Lähdesmäki (JYU:n kuva-arkisto)
Tuuli Lähdesmäki (JYU:n kuva-arkisto)
Lataa
Kaisa Hiltunen (JYU:n kuva-arkisto)
Kaisa Hiltunen (JYU:n kuva-arkisto)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistossa kehitetty ohjelmisto auttaa päätöksenteossa ja myös perustelee ratkaisuehdotuksensa26.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Monenlaiset algoritmit ohjaavat jokapäiväistä elämäämme yhä enemmän ja enemmän. Mutta mistä tiedämme algoritmien ohjaavan meitä oikeaan suuntaan? Jyväskylän yliopiston tutkijat kehittivät menetelmän, joka pystyy perustelemaan toimintaansa ihmiselle. Menetelmää voidaan soveltaa esimerkiksi terveydenhuollossa tai metsien hoidon suunnittelussa. Tulevaisuudessa pystymme entistä useammin käskemään algoritmeja perustelemaan toimintaansa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme