Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa maailman parhaiden yliopistojen listalla

Yliopisto sijoittui uudessa vertailussa sijalle 358, kun vuoden 2020 sijoitus oli 333. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 1300 yliopistoa maailman huipulta. Suomesta listalle ylsi 9 yliopistoa. Jyväskylän yliopisto sijoittui viime vuoden tapaan neljänneksi suomalaisten yliopistojen kärjessä.
Vertailun kärjessä ovat yhdysvaltalainen MIT - Massachusetts Institute of Technology, sekä brittiläiset Oxfordin ja Cambridgen yliopistot.
- Tässä rankingissa yliopiston kansainvälisellä maineella on vahva painoarvo. Voimme olla erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme. Se kertoo siitä, että tutkimuksemme ja koulutuksemme on kansainvälisestikin korkealle arvostettua, vararehtori Marja-Leena Laakso kiteyttää.
Listaus perustuu kuuteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: akateeminen vertaisarviointi (40 %), työnantaja-arviointi (10 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (20 %), tieteellisten julkaisujen viittausten määrän ja henkilöstön suhdeluku (20 %), sekä kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilöstöstä (5 %) ja kansainvälisten opiskelijoiden osuus opiskelijoista (5 %).
Jyväskylän yliopiston maine työnantajien keskuudessa on tässä arvioinnissa parantunut huomattavasti. Parhaan arvion JYU sai opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluvussa.
Lisätietoja:
Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi
Kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi
Yliopistolistaus:
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Ulla Richardson nimettiin Unesco-professuuriin30.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö on solminut Jyväskylän yliopiston kanssa UNESCO oppituolisopimuksen vuosiksi 2023–2027. Tehtävään on nimetty Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen professori Ulla Richardson.
Tunteeko suomalainen toimittaja työnsä merkitykselliseksi?30.3.2023 01:00:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineessa toteutettavassa tutkimushankkeessa tarkastellaan suomalaisten toimittajien kokemaa työn merkityksellisyyttä ja sen yhteyttä journalismin eetoksen ja yhteiskunnallisen aseman muutokseen.
Työttömien haastatteluilla positiivisia vaikutuksia29.3.2023 07:45:00 EEST | Tiedote
TE-toimistot lisäsivät työttömille tehtävien haastattelujen määrää voimakkaasti vuonna 2017. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin, miten näiden haastattelujen määrän kasvu vaikutti työttömyyden kestoon Suomessa. Tulosten perusteella parhaat vaikutukset voidaan saavuttaa, kun haastattelut kohdennetaan tiettyihin hakijaryhmiin.
Millaista on työssäkäyvän pienituloisen maahanmuuttajan arki Suomessa? – Pienituloisia maahanmuuttajia kutsutaan haastateltaviksi tutkimukseen28.3.2023 12:44:12 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella toteutettavassa, Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa hankkeessa tutkitaan, millaista on pienituloisten ihmisten arki ja toimeentulo tämän päivän Suomessa. Haastateltaviksi toivotaan työssäkäyviä pienituloisia maahanmuuttajia.
Väitös 31.3.2023: Tietokonesimulaatioilla tietoa pH:n vaikutuksesta biologisiin prosesseihin28.3.2023 06:30:00 EEST | Tiedote
Väitöskirjassaan Noora Aho käsittelee fysiikkaan perustuvien tietokonesimulaatioiden hyödyntämistä pH:sta riippuvaisten biologisten prosessien tutkimuksessa. Väitöskirjan keskiössä on tehokkaan simulaatiomenetelmän jatkokehittäminen, mikä mahdollistaa biomolekulaarisiin ympäristöihin sijoittuvien happojen ja emästen laskennallisen tutkimisen vakio-pH olosuhteissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme