Jyväskylän yliopisto

­­Jyväskylän yliopisto siirtyy sähköisiin tutkintotodistuksiin

Jaa

Jyväskylän yliopisto siirtyy usean muun korkeakoulun tavoin sähköisten tutkintotodistusten käyttöön keväällä 2023.

Uudistuksen myötä tutkintotodistuksen saa sähköisenä. Uudistus lisää tutkintotodistuksen luotettavuutta, nopeuttaa todistuksen saamista sekä helpottaa sen säilyttämistä. Tutkintotodistuksen saaminen sähköisessä muodossa tukee paremmin nykyaikaista työnhakua, sillä se on virallinen asiakirja ja helposti liitettävissä esimerkiksi työhakemuksiin. Todistuksen aitous on helposti varmennettavissa esimerkiksi Digi- ja väestötietoviraston varmennepalvelusta.

Sähköinen tutkintotodistus on virallinen alkuperäinen todistus, jossa dekaanin tai varadekaanin allekirjoitus on sähköisenä. Ulkonäöltään todistus vastaa nykyistä.

- Valmistuva voi halutessaan pyytää tulostetun kopion todistuksesta yliopistolta tai tulostaa kopion itse vaikkapa kehyksiin laitettavaksi muistoksi, projektipäällikkö Jutta Aalto kertoo.

Sähköisen tutkintotodistuksen väärentäminen on huomattavasti hankalampaa kuin paperisen todistuksen. Sähköinen tutkintotodistus on EU:n tasolla hyväksytty dokumentti ja sen allekirjoitus täyttää korkeimmat EU:n komission standardin mukaiset vaatimukset. EU:n ulkopuolelle tarvittaviin todistuksiin yliopisto voi tarvittaessa toimittaa sähköisen todistuksen lisäksi virallisesti oikeaksi todistetut paperiset kopiot.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jutta Aalto, Koulutuspalvelut, jutta.aalto@jyu.fi, puh. 040 805 3109

Kehittämispäällikkö Riikka Hurri, Koulutuspalvelut, riikka.hurri@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Panostukset T&K-menoihin kasvattaneet merkittävästi maakuntien bruttokansantuotetta - nopeinta kasvu on ollut Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla2.2.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Suomessa on osana kansallista strategiaa lisätty tutkimus- ja kehitystoimintaan liittyviä panostuksia yli 20 prosentilla vuosien 2017–2021 välillä. Tarkastelukaudella yritysten osuus T&K-menoista on kasvanut tavoitteiden mukaisesti. Panostukset ovat auttaneet kasvattamaan sekä kansallisen tason että maakuntien bruttokansantuotetta. Nopeimmin bruttokansantuote on kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Kansallisella tasolla lähes 50 % kaikista T&K-menoista kohdistuu Uudenmaan maakuntaan.

Yli puolet suomalaisnuorista seuraa uutisia perinteisen median digisovelluksista2.2.2023 01:00:00 EET | Tiedote

Nuorten ajatellaan lukevan hyvin vähän perinteisiä uutisia ja kuluttavan aikansa lähinnä sosiaalisessa mediassa. Tuore kyselytutkimus kuitenkin osoittaa, että yli puolet suomalaisista teini-ikäisistä käyttää perinteisen median verkkosivuja ja digisovelluksia uutislähteenä melko usein. Kolmasosa nuorista silti lukee uutisia harvoin ja törmää uutisiin yleensä sattumalta sosiaalisessa mediassa, mikä voi altistaa heidät helpommin väärälle tiedolle ja valeuutisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme