Jyväskylän yliopiston hallituksen yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi Tapio Huttula, Antti Koivula ja Hanna Maula 1.1.2022 alkaen
Tapio Huttula (FT, suomen historia, Jyväskylän yliopisto, 2000) työskentelee Sitrassa erityisesti elinikäiseen oppimiseen erikoistuneena vanhempana neuvonantajana. Aiemmin hän on toiminut mm. Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorina, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen varapuheenjohtajana sekä Kansallisen koulutuksen arviointineuvoston jäsenenä ja puheenjohtajana. Huttulalla on myös laaja kokemus ammattijärjestökentältä.
Antti Koivula (TkT, työpsykologia, Teknillinen korkeakoulu, 1998) on toiminut Työterveyslaitoksen pääjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erityisesti työn murros ja digitalisaatio, hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen sekä suomalaisen työelämän johtamisen ja osaamisen kehittäminen. Hän on työskennellyt muun muassa pienten kasvuyritysten kehittäjänä, Nokiassa strategisen muutoksen ja osaamisen kehittämisen tehtävissä sekä tutkijana Teknillisessä korkeakoulussa. Koivula toimii Valtionkonttorin neuvottelukunnan, Hansel Oy:n hallituksen ja Suomalaisen työn liiton johtokunnan jäsenenä.
Hanna Maula (KTT, johtaminen, Aalto-yliopisto, 2018, FL, yhteisöviestintä, Jyväskylän yliopisto, 2004) on UPM Kymmene Oyj:n viestintä- ja brändijohtaja. Hänellä on laaja kokemus niin viestinnän ja markkinoinnin kuin tutkimuksenkin tehtävistä sekä Suomessa että kansainvälisestikin ja hän on toiminut mm. Aalto-yliopiston ja Neste-konsernin viestintäjohtajana. Maula on vuodesta 2019 toiminut myös Suomen Strategisen Johtamisen Seuran hallituksen jäsenenä, minkä lisäksi hän on Helsinki Design Week -tapahtuman neuvottelukunnan jäsen.
”Tavoitteenamme oli löytää hallitukseen jäsenet, jotka tuovat monipuolisen osaamisen ja verkostojensa kautta arvokkaita näkökulmia yliopiston kehittämiseen. Tällä kokoonpanolla on toisiaan täydentävät taustat ja vahva sitoutuminen sekä kiinnostus Jyväskylän yliopistoa ja sen kehittämistä kohtaan. Kilpailussa mukana pysyminen edellyttää uusiutumiskykyä ja uskon, että uudet hallitusjäsenet tukevat meitä strategisen päätöksenteon kautta tässä” sanoo yliopistokollegion puheenjohtaja Kaisa Miettinen.
Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsenmäärä on 7 henkilöä. Ulkopuolisten jäsenten lisäksi hallitukseen valitaan syksyllä 2021 järjestettävissä vaaleissa yliopiston henkilöstöjäsenistä professoriryhmästä 2 henkilöä ja opetus- ja tutkimushenkilöstöstä sekä muusta henkilöstöstä 1 jäsen. Opiskelijajäsenen hallitukseen nimeää ylioppilaskunta. Yliopistokollegio vahvistaa syksyllä 2021 yliopistoyhteisön eri ryhmien henkilöstöjäsenet ja opiskelijajäsenen.
Yhteyshenkilöt
Yliopistokollegion puheenjohtaja, professori Kaisa Miettinen, p. 050 373 2247
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote
Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jyväskylän yliopiston uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma tarjoaa jatkotutkintoväylän bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille25.6.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa alkaa täysin uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuden erityisesti bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille. Vastaavaa tiedeyliopistotasoista koulutusta ei Suomessa ole muualla tarjolla.
Sosiaali- ja terveysministeriöltä 1,1 miljoonaa euroa rahoitusta Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimushankkeille24.6.2025 09:24:49 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta 18 sosiaalityön yliopistotasoiselle tutkimushankkeelle. Tutkimushankkeiden tavoitteena on vahvistaa sosiaalityön ja sosiaalihuollon vaikuttavuutta, laatua ja asiakasturvallisuutta sekä asiakkaiden osallisuutta ja toimijuutta sosiaalihuollossa.
Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.
Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote
Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme