Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston hallituksen yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi Tapio Huttula, Antti Koivula ja Hanna Maula 1.1.2022 alkaen

Jaa

Yliopistokollegio valitsi 26.3.2021 kokouksessaan hallituksen yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi FT Tapio Huttulan, TKT Antti Koivulan ja KTT, FL Hanna Maulan toimikaudelle 1.1.2022–31.12.2023.

Tapio Huttula (FT, suomen historia, Jyväskylän yliopisto, 2000) työskentelee Sitrassa erityisesti elinikäiseen oppimiseen erikoistuneena vanhempana neuvonantajana. Aiemmin hän on toiminut mm. Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtorina, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen varapuheenjohtajana sekä Kansallisen koulutuksen arviointineuvoston jäsenenä ja puheenjohtajana. Huttulalla on myös laaja kokemus ammattijärjestökentältä.

Antti Koivula (TkT, työpsykologia, Teknillinen korkeakoulu, 1998) on toiminut Työterveyslaitoksen pääjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erityisesti työn murros ja digitalisaatio, hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen sekä suomalaisen työelämän johtamisen ja osaamisen kehittäminen. Hän on työskennellyt muun muassa pienten kasvuyritysten kehittäjänä, Nokiassa strategisen muutoksen ja osaamisen kehittämisen tehtävissä sekä tutkijana Teknillisessä korkeakoulussa. Koivula toimii Valtionkonttorin neuvottelukunnan, Hansel Oy:n hallituksen ja Suomalaisen työn liiton johtokunnan jäsenenä.

Hanna Maula (KTT, johtaminen, Aalto-yliopisto, 2018, FL, yhteisöviestintä, Jyväskylän yliopisto, 2004) on UPM Kymmene Oyj:n viestintä- ja brändijohtaja. Hänellä on laaja kokemus niin viestinnän ja markkinoinnin kuin tutkimuksenkin tehtävistä sekä Suomessa että kansainvälisestikin ja hän on toiminut mm. Aalto-yliopiston ja Neste-konsernin viestintäjohtajana. Maula on vuodesta 2019 toiminut myös Suomen Strategisen Johtamisen Seuran hallituksen jäsenenä, minkä lisäksi hän on Helsinki Design Week -tapahtuman neuvottelukunnan jäsen.

”Tavoitteenamme oli löytää hallitukseen jäsenet, jotka tuovat monipuolisen osaamisen ja verkostojensa kautta arvokkaita näkökulmia yliopiston kehittämiseen. Tällä kokoonpanolla on toisiaan täydentävät taustat ja vahva sitoutuminen sekä kiinnostus Jyväskylän yliopistoa ja sen kehittämistä kohtaan. Kilpailussa mukana pysyminen edellyttää uusiutumiskykyä ja uskon, että uudet hallitusjäsenet tukevat meitä strategisen päätöksenteon kautta tässä” sanoo yliopistokollegion puheenjohtaja Kaisa Miettinen.

Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsenmäärä on 7 henkilöä. Ulkopuolisten jäsenten lisäksi hallitukseen valitaan syksyllä 2021 järjestettävissä vaaleissa yliopiston henkilöstöjäsenistä professoriryhmästä 2 henkilöä ja opetus- ja tutkimushenkilöstöstä sekä muusta henkilöstöstä 1 jäsen. Opiskelijajäsenen hallitukseen nimeää ylioppilaskunta. Yliopistokollegio vahvistaa syksyllä 2021 yliopistoyhteisön eri ryhmien henkilöstöjäsenet ja opiskelijajäsenen.

Yhteyshenkilöt

Yliopistokollegion puheenjohtaja, professori Kaisa Miettinen, p. 050 373 2247

Kuvat

Tapio Huttula.
Tapio Huttula.
Lataa
Antti Koivula.
Antti Koivula.
Lataa
Hanna Maula.
Hanna Maula.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Vaihdevuosien ajankohtaa voidaan ennustaa matemaattisten mallien avulla20.4.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Menopaussin ajankohdan tiedetään olevan hyvin yksilöllinen, ja sen on havaittu olevan yhteydessä naisten terveyteen vaihdevuosien jälkeen. Tuoreessa Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa todettiin sukupuolihormonitasojen, epäsäännöllisten kuukautisten, vaihdevuosioireiden ja elämäntapatekijöiden ennustavan luonnollisen menopaussin ajankohtaa. Tutkijat tekivät kaksi ennustemallia, joiden avulla voidaan arvioida tulevan menopaussin ajankohtaa.

Kiertotalous tehostuu: Biojätteestä tuotetaan happoja metallien talteenottoon – prosessissa syntyy myös lannoitetta19.4.2021 09:00:00 EEST | Uutinen

Jyväskylän yliopisto ja Luonnonvarakeskus aloittavat kiertotalouden kehityshankkeen, jossa jäte- ja sivuvirroista kehitetään raaka-aineita uudella tavalla. Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia Keski-Suomeen ja lisää myös Suomen teollisuuden raaka-aineiden omavaraisuutta. Kehitettävä menetelmä perustuu anaerobiseen käymisprosessiin ja hydrometallurgiaan.

Äiti muiden joukossa – vammaisten naisten äitiys on yhteiskunnallisena kysymyksenä jännitteinen15.4.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisessa yhteiskunnassa on käyty viime aikoina huolestunutta julkista keskustelua vähäisestä syntyvyydestä. Tästä huolimatta yhteiskunnassamme ei suhtauduta samalla tavoin kaikkien naisten haaveisiin äitiydestä, vaan käsitykset hyvästä äitiydestä voivat olla kapeita. KM Anita Lappeteläisen tuore väitöstutkimus tuo esiin yhden yhteiskunnallisen vähemmistöryhmän, fyysisesti vammaisten äitien, äänen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme