Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet sijalle 67 Times Higher Education World University Rankings (THE) -vertailussa

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellinen tutkimus nousi sijalle 67 tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla ainekohtaisella Times Higher Education World University Rankings (THE) -listalla.

Kasvatustieteet nousivat globaalissa vertailussa sijalle 67 eli toiseksi Suomessa. Suomen ykkönen, Helsingin yliopisto, oli globaalilla listalla sijalla 52. Jyväskylän yliopistosta psykologia ja humanistiset tieteet sijoittuivat välille 201–250, talous- ja sosiaalitieteet 251–300, fysiikka 301–400, fysiikka 401–500 ja IT-ala 501–600.

— Tiedekunnassa on tehty erinomaista työtä kasvatustieteiden tutkimuksen ja koulutuksemme kansainvälisen maineen vahvan nousun lisäämiseksi. On erittäin ilahduttavaa, että sekä kasvatustieteiden että psykologian sijoitus THE rankingissa osoittaa hienoa onnistumista näkyvyydessä ja yhteisömme panostuksessa, kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaani Anna-Maija Poikkeus kommentoi menestyksen taustoja.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

Yliopistojen vertailussa Jyväskylä on sijoittunut edellisvuoden tapaan välille 401-500. Suomalaisten yliopistojen vertailussa JYU oli jaetulla 7. sijalla. Tarkka sijoitus lasketaan ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle. Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan yli 1500 maailman huippuyliopistoa.

THE-sijoitukset: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

Lisätietoja:

kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tie auki tehtaisiin - piirilevyjätteestä huuhdotaan arvometallit talteen uudella laitteistolla23.11.2020 09:49:52 EETTutkimus

Kulta ja muut arvometallit eivät jää jatkossa enää elektroniikan jätekasoihin. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella hyrähtää käyntiin lähipäivinä ainutlaatuinen laitteisto, joka viitoittaa tietä suuremmille teollisille ratkaisuille. Kemian laitoksen hydrometallurginen laitteisto soveltuu jalometallien ja harvinaisten metallien talteenottoon. Se toimii kuuden litran mittakaavassa, mutta tulevaisuudessa siintää jo teollinen konsepti. Jätteestä talteen otettujen metallien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan kymmenesosa maankuoresta louhimiseen verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme