Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston uudistunut Hakijan päivä 12.11. tarjoaa näkymiä tulevaisuuden työelämään ja maistiaisia opiskelusta  

Jaa

Hakijan päivän teemoissa katsotaan kohti tulevaa. Millainen on tulevaisuuden työelämä? Millaisia osaajia tulevaisuus tarvitsee? Mitä kaikkea Jyväskylän yliopistossa voi opiskella? Tapahtuma toteutetaan tänä vuonna hybridinä perjantaina 12.11. kello 9-16.

Jyväskylän yliopiston uudistunut Hakijan päivä pyrkii antamaan nuorille ja muille omaa tulevaisuuden työelämäänsä pohtiville vaihtoehtoja merkityksellisiin opiskelupaikkoihin ja työuriin. Keskiössä on tarjota sellaisia vaihtoehtoja, jotka vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin.  Siksi Hakijan päivänä on kolmenlaista ohjelmaa, jotka kaikki liittyvät tulevaisuuden työelämään ja auttavat hakijoita löytämään oman alansa. 

Ajatuksia herättävissä paneelikeskusteluissa esitellään Jyväskylän yliopiston aloja tulevaisuuden teemojen kautta. Niitä ovat esimerkiksi Hyvinvointi ja terveys, Yhteiskunta ja talous sekä Opettaminen ja kasvatus. Teemojen kautta hakija voi saada uudenlaisia ajatuksia tulevalle opiskelutaipaleelleen - hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostunut saattaa huomata mielenkiintoiseksi opintopoluksi vaikkapa kemian. Alaesittelyjen lisäksi paneelikeskusteluissa pohditaan oman alan löytämistä ja opiskelua erilaisissa elämäntilanteissa. 

Hakijan päivän maistiaiskursseilla osallistuja voi kokea yliopisto-opiskelun käytännössä. Kursseilla saa maistiaisia siitä, millaista eri alojen opiskelu on todellisuudessa. Maistiaiskursseja on journalistiikasta, luonnontieteistä ja monista muista oppiaineista. Uutena on myös maahanmuuttajataustaisten yliopistoinfo, jossa he saavat infoa ja tukea hakemiseen ja yliopistokoulutukseen. 

Tapahtumaan osallistuvilla on lisäksi mahdollisuus tavata opiskelijoita ja opintoneuvojia joko paikan päällä messuständeillä tai virtuaalialustan chateissa. Näin osallistujat voivat saada hieman yksilöllisempää ohjausta ja neuvontaa ja ehkä varmistua tulevasta hakukohteestaan. 

Tänä vuonna Hakijan päivä on hybriditapahtuma. Perjantaina 12.11. kello 9-16 tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä yliopiston Agora-rakennuksessa (Mattilanniemi 2, 40100 Jyväskylä) tai virtuaalialustalla. 

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille Jyväskylän yliopiston opinnoista kiinnostuneille ja korkeakouluun hakeville: paitsi ensimmäistä kertaa korkeakouluun hakeville myös esimerkiksi jo opiskeleville ja uutta koulutusta tai täydennyskoulutusta pohtiville. Virtuaalialustalla osallistuminen ei vaadi kirjautumista, eikä Hakijan päivään tarvitse ilmoittautua. Paikan päällä osallistuville suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. 

Täältä löydät lisätietoa Hakijan päivästä, paneelikeskusteluista ja maistiaiskursseista: https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/tutustu-yliopistoon/hakijan-paiva/hakijan-paiva-2021 Täällä on puolestaan Hakijan pävän Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/603323124159761  

Hakijan päivän virtuaalialusta löytyy täältä: https://event.prospectumlive.com/jyu-hakijan-paiva 

 

Lisätietoja 

Siiri Koutola 

Markkinointisuunnittelija 

siiri.o.koutola@jyu.fi 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston asiantuntijat esittelevät vuoden Nobel-palkitut aiheet verkkolähetyksessä 7.12.1.12.2021 13:06:28 EET | Tiedote

Tieteen suurista saavutuksista kerrotaan ja keskustellaan jälleen Jyväskylän yliopiston Nobel-illassa tiistaina 7.12.2021. Tilaisuus on Jyväskylän kaupunginkirjastossa Minnansalissa kello 18-20, mukaan pääset ilmoittautumalla. Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä sekä yliopiston että tapahtuman yhteistyökumppanin Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Tilaisuuden juontaa tiedetoimittaja Mari Heikkilä, yleisö voi lähettää kysymyksiä jo ennakkoon. HUOM! Tapahtuma järjestetään Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tapahtumia koskevien ohjeiden mukaisesti, tiedot mahdollisista rajoituksista voivat päivittyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme