Jyväskylän yliopistoon uusi kyberprofessori

– Kyberturvallisuuden työelämäprofessuuri vahvistaa tiedekunnan ydinalueella olevan kyberturvallisuuden tutkimuksen ja koulutuksen työelämäyhteyttä ja yhteiskuntasuhteita. Osaaminen on keskeisessä roolissa DI-koulutuksessa, siihen liittyvässä tutkimushanketoiminnassa ja sen edellyttämässä yritysyhteistyössä ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Tapio Frantin profiili sopii erinomaisesti ja täydentää vahvuuksillaan tiedekunnan teknisen kyberturvallisuuden profiilia, informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen kertoo.
Kyberturvallisuuden työelämäprofessuuri tukee tiedekunnan toimintasuunnitelmassa esitettyjä tutkimuksen ja koulutuksen sekä DI-koulutuksen käynnistämisen kehittämisohjelmia. Työelämäprofessorin tehtävä sijoittuu ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan toiminta-alueelle.
– Digitaalisten järjestelmien ja käyttötarkoitusten jatkuva kasvu lisäävät järjestelmien kyberturvahaavoittuvuuksia, joiden korjaamiseen eivät perinteiset paikkaustoimet riitä vaan niihin täytyy puuttua järjestelmätason suunnittelulla, kyberturvallisuuden työelämäprofessori Tapio Frantti kuvaa.
Tapio Frantti on väitellyt tekniikan tohtoriksi Oulun yliopistossa vuonna 2001. Oulun yliopiston automaatio- ja tietotekniikan dosentti hän on ollut vuodesta 2004 alkaen. Ennen nykyistä tehtäväänsä Oulun yliopistossa hän on työskennellyt useissa eri yritystehtävissä Nokia, FRE, Renesas Mobile Europe Ltd., Broadcom Corporation, IoLiving Ltd. ja Netox Ltd. sekä tutkimusprofessorina VTT:llä. Frantti on ollut kahteen otteeseen vierailevana professorina Japanissa Tokion Denki-yliopistossa. Viimeksi hän on toiminut kyberturvallisuuteen ja ohjelmistojen luotettavuuteen painottuvaan Yhdysvaltojen kanssa yhteistyössä toimivan NSF/S2ERC -tutkimuskeskuksen johdossa.
KUTSU: Kybermaailma - uhka vai mahdollisuus -webinaari ke 16.6. klo 9 alkaen
Missä mennään kybermaailmassa? Miten uhkiin pitäisi reagoida? Voivatko dronet lamauttaa kriittistä infrastruktuuria? Venäjän näkemys kyberuhkaan - miten se heijastuu meihin? Uhkaako kyber ilmaliikennepalvelua ja lentoliikenteen turvallisuutta? IoT ja 5G valtaavat alaa, mutta onko kehitys kyberturvallista?
Tule kuulemaan vastauksia kysymyksiin ja keskustelemaan, kun Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan vahvaa kyberturvallisuuden tutkimusosaamista esitellään keskiviikkona 16.6. klo 09.00–11.15 pidettävässä webinaarissa. Puhujina aamupäivän tilaisuudessa uusi kyberturvallisuuden työelämäprofessorimme TkT Tapio Frantti sekä ST, eversti evp. Martti Lehto, kyberturvallisuuden opettaja FT, eversti (evp.) Martti J. Kari ja apulaisprofessori Andrei Costin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tapio Frantti
tapio.k.frantti@jyu.fi
puh. +358 40 547 0891
Kati Valpeviestinnän asiantuntija
Puh:0400 247 458viestinta@jyu.fiKuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote
Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.
Jyväskylän yliopiston uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma tarjoaa jatkotutkintoväylän bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille25.6.2025 07:05:00 EEST | Tiedote
Jyväskylän yliopistossa alkaa täysin uusi diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma, joka tarjoaa jatkokoulutusmahdollisuuden erityisesti bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille. Vastaavaa tiedeyliopistotasoista koulutusta ei Suomessa ole muualla tarjolla.
Sosiaali- ja terveysministeriöltä 1,1 miljoonaa euroa rahoitusta Jyväskylän yliopiston sosiaalityön tutkimushankkeille24.6.2025 09:24:49 EEST | Tiedote
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta 18 sosiaalityön yliopistotasoiselle tutkimushankkeelle. Tutkimushankkeiden tavoitteena on vahvistaa sosiaalityön ja sosiaalihuollon vaikuttavuutta, laatua ja asiakasturvallisuutta sekä asiakkaiden osallisuutta ja toimijuutta sosiaalihuollossa.
Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.
Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote
Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme