Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon uusi kyberprofessori

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on hyväksynyt uuden kyberturvallisuuden työelämäprofessorin rekrytoinnin informaatioteknologian tiedekuntaan viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Toukokuun alussa työelämäprofessorina aloitti dosentti, TkT Tapio Frantti.

Kyberturvallisuuden työelämäprofessori TkT Tapio Frantti
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori TkT Tapio Frantti

– Kyberturvallisuuden työelämäprofessuuri vahvistaa tiedekunnan ydinalueella olevan kyberturvallisuuden tutkimuksen ja koulutuksen työelämäyhteyttä ja yhteiskuntasuhteita. Osaaminen on keskeisessä roolissa DI-koulutuksessa, siihen liittyvässä tutkimushanketoiminnassa ja sen edellyttämässä yritysyhteistyössä ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Tapio Frantin profiili sopii erinomaisesti ja täydentää vahvuuksillaan tiedekunnan teknisen kyberturvallisuuden profiilia, informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväinen kertoo.

Kyberturvallisuuden työelämäprofessuuri tukee tiedekunnan toimintasuunnitelmassa esitettyjä tutkimuksen ja koulutuksen sekä DI-koulutuksen käynnistämisen kehittämisohjelmia. Työelämäprofessorin tehtävä sijoittuu ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan toiminta-alueelle.

– Digitaalisten järjestelmien ja käyttötarkoitusten jatkuva kasvu lisäävät järjestelmien kyberturvahaavoittuvuuksia, joiden korjaamiseen eivät perinteiset paikkaustoimet riitä vaan niihin täytyy puuttua järjestelmätason suunnittelulla, kyberturvallisuuden työelämäprofessori Tapio Frantti kuvaa.

Tapio Frantti on väitellyt tekniikan tohtoriksi Oulun yliopistossa vuonna 2001. Oulun yliopiston automaatio- ja tietotekniikan dosentti hän on ollut vuodesta 2004 alkaen. Ennen nykyistä tehtäväänsä Oulun yliopistossa hän on työskennellyt useissa eri yritystehtävissä Nokia, FRE, Renesas Mobile Europe Ltd., Broadcom Corporation, IoLiving Ltd. ja Netox Ltd. sekä tutkimusprofessorina VTT:llä. Frantti on ollut kahteen otteeseen vierailevana professorina Japanissa Tokion Denki-yliopistossa. Viimeksi hän on toiminut kyberturvallisuuteen ja ohjelmistojen luotettavuuteen painottuvaan Yhdysvaltojen kanssa yhteistyössä toimivan NSF/S2ERC -tutkimuskeskuksen johdossa.

 

KUTSU: Kybermaailma - uhka vai mahdollisuus -webinaari ke 16.6. klo 9 alkaen

Missä mennään kybermaailmassa? Miten uhkiin pitäisi reagoida? Voivatko dronet lamauttaa kriittistä infrastruktuuria? Venäjän näkemys kyberuhkaan - miten se heijastuu meihin? Uhkaako kyber ilmaliikennepalvelua ja lentoliikenteen turvallisuutta? IoT ja 5G valtaavat alaa, mutta onko kehitys kyberturvallista?

Tule kuulemaan vastauksia kysymyksiin ja keskustelemaan, kun Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan vahvaa kyberturvallisuuden tutkimusosaamista esitellään keskiviikkona 16.6. klo 09.00–11.15 pidettävässä webinaarissa. Puhujina aamupäivän tilaisuudessa uusi kyberturvallisuuden työelämäprofessorimme TkT Tapio Frantti sekä ST, eversti evp. Martti Lehto, kyberturvallisuuden opettaja FT, eversti (evp.) Martti J. Kari ja apulaisprofessori Andrei Costin.

Ohjelma ja linkki webinaariin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Frantti
tapio.k.frantti@jyu.fi
puh. +358 40 547 0891

Kuvat

Kyberturvallisuuden työelämäprofessori TkT Tapio Frantti
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori TkT Tapio Frantti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Hyvä juoksukyky edistää tehokasta aineenvaihduntaa myös ikääntyessä12.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Juoksukyky kertoo terveydestä ja ennustaa odotettavissa olevia elinvuosia. Toistaiseksi ei tiedetä, missä määrin perinnöllinen juoksukyky vaikuttaa kehon aineenvaihduntaan ikääntymisen yhteydessä. Jyväskylän ja Shanghain yliopistojen yhteistyönä tehty tutkimus selvitti perimän ja ikääntymisen vaikutuksia eri kudosten aineenvaihduntaan ja havaitsi, että rasvakudoksella voi olla aiempaa suurempi merkitys terveelle vanhenemiselle.

Väitös 18.6.2021: Taitavia tenavia ympäri Suomen: lapset tietävät olevansa hyviä liikkujia, mutta motorisissa taidoissa löytyi alueellisia eroja Suomen sisällä (Niemistö)10.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Lasten motoriset taidot paranevat iän myötä. Liikuntaharrastaminen ja ulkona vietetty aika sekä temperamenttipiirteet, kuten lapsen aktiivisuus ja kyky ylläpitää tarkkaavaisuutta, tukevat motoristen taitojen oppimista. Maaseudulla asuvilla lapsilla oli parhaimmat motoriset taidot Suomessa, selviää tuoreesta Jyväskylän yliopiston väitöstutkimuksesta. Yleisesti alle kouluikäiset lapset kokevat olevansa hyviä liikkujia.

Väitös 19.6.2021: ”Pystynkö minä?” – Lasten uskomukset omista kyvyistään merkityksellisiä lukutaidon kehittymiselle (Peura)9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lasten myönteiset uskomukset omista kyvyistään lukemisessa vahvistavat lukutaidon kehitystä, selviää tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta. Myönteiset kokemukset oppimistilanteista auttavat kehittämään uskoa omiin kykyihin, mutta huolestuttavaa on, että osa lapsista kokee saavansa vähemmän kannustavaa palautetta ja vertaiskokemuksia lukemisessa ajan myötä.

Tekoäly tunnistaa nuoret, joiden kestävyyskunto on tulevaisuudessa heikko9.6.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Hyvällä kestävyyskunnolla on yhteys nuorten terveyteen ja fyysiseen aktiivisuuteen. Heikkoa kestävyyskuntoa voidaan kehittää elintapainterventioilla, mutta toimenpiteiden kohdentaminen murrosikäisillä on haastavaa, sillä aiemmin käytetyissä menetelmissä on epätarkkuutta yksilötasolla. Tuore tutkimus osoitti, että nuoria joille elintapainterventioita voidaan suositella, pystytään tunnistamaan tekoälyn avulla kokonaisvaltaisen elämäntilanteen perusteella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme