Keski-Suomen ELY-keskus

Jyväskylässä automaattista liikenneturvallisuusvalvontaa uudistetaan Rantaväylällä

Jaa

Nykyiset valvontapisteet uusitaan Rantaväylällä (Valtatie 9) Ahlmaninkadun ja Satamakadun liittymissä.

Rantaväylän valvontapisteet kytketään liikennevaloihin, jolloin poliisi voi valvoa nopeusrajoitusten noudattamisen lisäksi myös punaisia päin ajoa. Poliisi pitää valvontapisteiden uudistamista tärkeänä. Poliisi pyrkii suorittamaan valvontapisteiden käyttöönoton ja aloittamaan valvonnan heti, kun valvontapisteiden uusiminen valmistuu.

Asennustyöt toteutetaan 4.-21.10.2021 välillä pääasiassa ilta- ja yöaikaan, jolloin haitta liikenteelle on vähäisin. 

Hankkeen tilaajana toimii Fintraffic Tie Oy ja toteuttajana Normivalaistus Oy.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus
Liikenneturvallisuusinsinööri
Anne-Maria Pesonen
p. 0295 024 709

Fintraffic Tie Oy
Palvelupäällikkö Jussi Nykänen
p. 040 701 2244

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystevaurioita korjataan eri näkökulmista ja useassa urakassa18.10.2021 12:52:35 EEST | Tiedote

Teiden päällystevaurioiden korjaamisen nopeus riippuu karkeasti ottaen siitä, mikä vaurion aiheuttama haitta on liikenneturvallisuuden ja ajomukavuuden kannalta. Myös tielle suunnitelluilla pitkän ajan toimenpidesuunnitelmilla on vaikutusta. Niukkojen resurssien vuoksi pyritään aina löytämään kokonaisvaltainen ja kustannustehokas ratkaisu, mikäli kyse ei ole aivan akuuttia korjausta vaativasta vauriosta.

Hankasalmella ja Köhniöllä suoritetaan siltojen erikoistarkastuksia – aiheuttaa haittaa liikenteelle8.10.2021 08:21:08 EEST | Tiedote

Hankasalmen kirkonkylällä siltatarkastus tehdään Pellisensalmen ylittävällä sillalla (Keskustie, tienro 641) 11.-12.10.2021 klo 08.00–20.00 välisenä aikana. Jyväskylän Köhniöllä tarkastetaan Keuruuntien ja rautatien ylittävät (tienro 6015) sillat 12.-15.10.2021 klo 8.00–20.00 välisenä aikana. Työn aikana siltojen toinen kaista joudutaan pitämään suljettuna. Liikennettä ohjataan liikennemerkein.

Valtatien 9 osuuden Kanavuori – Lievestuore suunnittelu on käynnistetty4.10.2021 11:08:57 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue on aloittanut valtatien 9 osuudelle Kanavuori – Lievestuore ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma) laatimisen, joka perustuu lakiin ympäristövaikutusten arviointimenettelystä (252/2017). Tarkastelualue alkaa Ruokosaaren teollisuusalueen kohdalta ja päättyy Lievestuoreella valtatien 9 ja valtatien 13 liittymään. Alueen molemmissa päissä ollaan parhaillaan laatimassa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain (503/2005) mukaisia tiesuunnitelmia, joissa valtatie 9 esitetään parannettavaksi korkeatasoiseksi eritasoliittymin varustetuksi pääväyläksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme