Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaidin Kemin biopolttoainejalostamon ympäristö- ja vesitalouslupaprosessi on päättynyt ilman lupaa toiminnalle

Jaa
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on jättänyt hallinto-oikeuden palauttaman Kaidin biopolttoainejalostamon hakemuksen tutkimatta yhtiön ilmoitettua, että se ei täydennä hakemusta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 30.1.2023 antamallaan päätöksellä nro 10/2023 jättänyt Sunshine Kaidi (Finland) New Energy Co. Oy:n hakemuksen tutkimatta. Aluehallintovirasto myönsi 30.4.2018 päätöksellä nro 36/2018/1 yhtiölle ympäristöluvan biopolttoainejalostamon toiminnalle ja tähän toimintaan liittyvälle vaarallisten nestemäisten kemikaalien varastoinnille sekä energian tuotannolle kaasukattilassa sekä vesitalousluvan ottaa Perämerestä vettä biopolttoainejalostamon käyttöön ja vedenottoputken rakentamiseen. Vaasan hallinto-oikeus kumosi 22.8.2022 aluehallintoviraston päätöksen ja palautti asian aluehallintoviraston uudelleen käsiteltäväksi.

Aluehallintovirasto on pyytänyt yhtiötä täydentämään palautettua lupahakemusta uhalla, että asia voidaan muutoin jättää tutkimatta. Täydennyspyynnössä aluehallintovirasto on todennut Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen nro 22/0010/3 ratkaisun perustelut, joiden mukaan hakemuksessa oli puutteita esimerkiksi koskien laitoksen prosessijätevesien laatua, jätevesien käsittelyä sekä merkittävien jätejakeiden ominaisuuksia ja niiden luokittelua joko tavanomaiseksi tai vaaralliseksi jätteeksi.

Lisäksi aluehallintovirasto on todennut, että palautettu asia on tullut vireille vuonna 2016, ja että hankkeesta on suoritettu ympäristövaikutusten arviointi vuosina 2011–2012. Hakijaa on pyydetty tarkistamaan kaikkien hakemusasiakirjojen ajantasaisuus ja päivittämään niitä ottaen huomioon Vaasan hallinto-oikeuden päätöksessä esitetyt perustelut sekä asian vireilletulon jälkeen muuttunut ympäristölainsäädäntö.

Hakija on 12.1.2023 ilmoittanut aluehallintovirastolle, että yhtiö ei aio täydentää hakemusta. Näin ollen aluehallintovirasto on jättänyt hakemuksen tutkimatta. Asian tutkimatta jättäminen ei estä hakijaa myöhemmin laittamasta vireille uutta biopolttoainejalostamon toimintaa koskevaa hakemusta aluehallintovirastossa.

Lisätietoja:

Paula Airaksinen, ympäristöneuvos, asian esittelijä, puh. 0295 017 690

Koko Suomi

Pohjois-Suomi
Vesi ja ympäristö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Den som blivit överkänslig för epoxi i arbetet måste byta bransch – förebyggande arbetarskyddstillsyn inom byggbranschen16.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Arbetarskyddsmyndigheterna börjar inrikta tillsynen över användningen av epoxiföreningar i anslutning till företag inom byggbranschen. "Vi övervakar, handleder och instruerar arbetsplatser för att minska yrkessjukdomar och arbetsrelaterade sjukdomar som beror på skadlig exponering. Vi strävar efter att säkerställa att nödvändiga skyddsåtgärder i anslutning till kemiska agenser har vidtagits i enlighet med de krav som finns i lagen", säger inspektör Hanna Vainio-Hietanen vid regionförvaltningsverkets ansvarsområde för arbetarskyddet.

Työssä epoksille herkistynyt joutuu vaihtamaan alaa – ennaltaehkäisevää työsuojeluvalvontaa rakennusalalle16.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Työsuojeluviranomaiset alkavat kohdentaa valvontaa rakennustyöyrityksiin liittyen epoksiyhdisteiden käyttöön. ”Valvomme, opastamme ja ohjeistamme työpaikkoja, jotta haitallisesta altistumisesta johtuvat ammattitaudit ja työperäiset sairaudet vähenisivät. Pyrimme varmistamaan, että kemiallisiin tekijöihin liittyvät tarvittavat suojelutoimenpiteet on tehty lain vaatimusten mukaisesti”, sanoo tarkastaja Hanna Vainio-Hietanen Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme