Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kaikukortti käyttöön kaikissa Kansallisgallerian museoissa

Jaa

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kansallisgalleria on päättänyt toimia Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja tarjoaa kaikukorttilaisille erikoisetuna koko vuoden ajaksi maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa. Huhtikuusta alkaen kaikukorttilaiset pääsevät korttia näyttämällä Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon.

"Haluamme olla mukana rakentamassa Suomea, jossa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on," toteaa Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen korttipäätöksen taustoista.

Kaikukortti on toistaiseksi Espoossa ja Kainuussa käytössä oleva kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Espoon ja Kainuun Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteisiin. Kohteita on hyvin monenlaisia, mm. taidemuseoita, festivaaleja, tanssiesityksiä ja teattereita. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään.

Kaikukorttia myöntävät tällä hetkellä espoolaiset ja kainuulaiset sosiaali- ja terveysalan toimijat. Kortin voi saada, jos on palveluja käyttävänä asiakkaana em. toimijoilla ja on tiukassa rahatilanteessa, eikä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.

Kaikukortin valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kulttuuria kaikille -palvelu. Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. Kehittämistä rahoittavat vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu.

Lisätietoja:

Risto Ruohonen, Kansallisgallerian pääjohtaja, p. 050 55 67 169

Aura Linnapuomi, hankejohtaja, Kulttuuria kaikille –palvelu, p. 040 93 10 576

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vivikka Richt
Viestintäpäällikkö / Kommunikationschef / Head of Communications
+358 40 16 36 046
vivikka.richt@kansallisgalleria.fi

Kuvat

Kaikukortti pop-up -logo
Kaikukortti pop-up -logo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo ovat Kansallisgalleria. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme