Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Kainuuseen rahoitusta 43 hankkeelle

Jaa
ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 43 hankkeelle alkuvuodesta 2021. Rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 3 248 766 euroa.
Kainuun ELY on alkuvuoden aikana rahoittanut muun muassa maaseutuyritysten hankkeita eläinten hyvinvointien parantamiseksi. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Kainuun ELY on alkuvuoden aikana rahoittanut muun muassa maaseutuyritysten hankkeita eläinten hyvinvointien parantamiseksi. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)

Tammi-huhtikuun aikana 2021 Kainuun ELY-keskus myönsi rahoitusta muun muassa maaseuturahaston, yritysten kehittämisavustusten sekä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) kautta.

Suurin yksittäinen hankerahoitus myönnettiin Sotkamon kunnalle Hiukan rantarakennukseen (628 752 euroa) yleishyödyllisenä investointina.

Sotkamon kunta sai lisäksi kahteen pienempään OUMO-hankkeeseen (Oulujoen moninaiskäyttö) rahoituksen eli Hirvenniemen veneiden tankkauslaituriin sekä Sotkamon melontalaitureihin. Muita OUMO-hankkeita ei Kainuussa alkuvuoden aikana rahoitettu.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksista suurin  (415 979 euroa) myönnettiin Kainuun Opiston ja Spartak Kajaani ry:n yhteiselle Ytty nostetta nuorelle -hankkeelle. Alkuvuoden aikana rahoituksen sai yhteensä viisi ESR-hanketta.

Sata nuorta uudelle polulle

Kainuussa rahoitetuissa Euroopan sosiaalirahaston hankkeissa huomioidaan heidät, jotka ovat arkisen tohinan ulkokehällä. Kainuun Opiston ja Spartakin yhteishankkeessa kehitetään kaikkein haavoittuvimmassa olevien nuorten ja nuorten aikuisten tulevaisuuden rakentamista.

YTTY nostetta nuorille -hankkeessa kiinnitetään erityistä huomiota jo syrjäytyneiden tilanteen parantamiseksi. Painopiste on tavoitteellisen tulevaisuudensuunnittelun tukemisessa. Tavoitteena on poluttaa sata nuorta Kainuun alueella kahden vuoden aikana.

”Erityinen huomio kiinnitetään heikosti palveluihin kiinnittyvien ja palveluiden ulkopuolelle jääneiden nuorten ja aikuisten tunnistamiseen. Esimerkiksi rikos- tai päihdetausta tai heikko suomen kielen ja suomalaisen yhteiskunnan palveluiden tuntemus voivat aiheuttaa sen, ettei nuori tai aikuinen osaa hakeutua hänelle kuuluvien tukipalveluiden pariin”, toteaa projektipäällikkö Lasse Hinkula Kainuun Opistolta.

Hankkeen tavoitteena on luoda ohjauksen toimintamalli sekä oppimateriaaleja, jonka avulla nuorten taidot ja valmiudet siirtyä jatko-opintoihin tai työelämään lisääntyisivät ja vahvistuisivat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Kuvat

Kainuun ELY on alkuvuoden aikana rahoittanut muun muassa maaseutuyritysten hankkeita eläinten hyvinvointien parantamiseksi. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Kainuun ELY on alkuvuoden aikana rahoittanut muun muassa maaseutuyritysten hankkeita eläinten hyvinvointien parantamiseksi. (Kuva: Kimmo Rauatmaa)
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuulaiset yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa investointi- ja kehittämismahdollisuuksien toteuttamiseen25.5.2023 09:35:00 EEST | Tiedote

Pitkään kestänyt poikkeusaika ei ole merkittävästi kasvattanut työttömyyttä Kainuussa. Haasteena on sen sijaan useiden alojen työvoimapula, joka todennäköisesti pahenee entisestään mittavien eläköitymisten vuoksi tulevina vuosina. Konkreettiset toimenpiteet osaavan työvoiman turvaamiseksi ovat tarpeellisia. Alueelliset kehitysnäkymät keväältä 2023 on julkaistu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme