Kainuun ELY-keskus

Kainuussa työttömyyden väheneminen maan suurinta

Jaa

Kainuun työnhakijoiden määrä laski maaliskuussa viime vuoteen verrattuna 13 prosenttia. Koko maassa työttömyys lisääntyi seitsemän prosenttia. Kainuun työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli koko maan neljänneksi matalin.

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain maaliskuussa 2021 (kuntarajat ©MML).
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain maaliskuussa 2021 (kuntarajat ©MML).

Kainuussa oli maaliskuun lopussa 3 534 työtöntä työnhakijaa, mikä on 13 prosenttia vähemmän (523 henkilöä) kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien osuus on kasvanut.

Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna, mutta suunta näyttää nyt muuttuneen Kainuun lisäksi monella muullakin alueella. Kainuussa työttömyyden väheneminen oli maan suurinta.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys väheni 11 prosenttia ja Pohjois-Savossa 8 prosenttia. Koko maassa työttömyys lisääntyi 7 prosenttia (+22 386).

TE-toimistoon ilmoitettiin helmikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja yhteensä 1 173. Kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna 1 289. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula. Useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja.

Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, prosessityöntekijöitä, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä teollisuustuotteiden kokoonpanijoita.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuukauden lopussa 11,4 prosenttia, kun se vuosi sitten oli 12,7 prosenttia. Osuus oli Kainuuta pienempi vain kolmella ELY-alueella ja koko maassa se oli 12,6 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut koronaaikana kasvussa. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuun lopussa 841. Tämä on 39 prosenttia vuoden takaista enemmän (+235).

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 25. toukokuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain maaliskuussa 2021 (kuntarajat ©MML).
Työttömien työnhakijoiden osuus kunnittain maaliskuussa 2021 (kuntarajat ©MML).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme