Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kaisa-Liisa Harjapää Esko Systems Oy:n toimitusjohtajaksi

Jaa

Esko Systems Oy omistaa, hallinnoi ja kehittää Esko-potilastietojärjestelmää. Yhtiö aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. Yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Kaisa-Liisa Harjapää

Kaisa-Liisa Harjapää (datanomi, MBA) on valittu Esko Systems Oy:n toimitusjohtajaksi. Harjapäällä on pitkä kokemus IT-toimialalta johtajana. Hän on toiminut muun muassa CCC:n (nyk. Nortal) ja CGI:n yhteisyritysten palveluksessa. Harjapää aloittaa tehtävässään 17.2.2020.

Esko Systems Oy on vuoden 2020 alussa toimintansa aloittanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) tytäryhtiö. Yhtiö on perustettu yhdessä Oulun kaupungin, Lapin sairaanhoitopiirin, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja 2M-IT Oy:n kanssa.

Yhtiön tehtävänä kehittää Esko-potilastietojärjestelmää

Esko Systems Oy omistaa, hallinnoi ja kehittää PPSHP:ssä useiden vuosien kehitystyön tuloksena syntynyttä Esko-potilastietojärjestelmää. Tällä hetkellä järjestelmää käyttää neljässä eri sairaanhoitopiirissä noin 10 000 terveydenhuollon ammattilaista.

Esko Systems Oy:n tavoitteena on nousta valtakunnallisesti merkittäväksi julkisten toimijoiden omistamaksi sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä tarjoavaksi palveluyhtiöksi. Yhtiö toimii alueellisesti yhteistyössä kaupunkien, kuntien, sairaanhoitopiirien, kansallisten palvelukeskusten ja maakuntien kanssa.

Suunniteltu yhdessä käyttäjien kanssa

Esko-potilastietojärjestelmä on suunnittelu yhdessä käyttäjien, eli terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tämä takaa potilastietojärjestelmän toimivuuden ja potilasturvallisuuden. Lääkärit ja hoitajat ovat arvioineet monissa kyselyissä Eskon Suomen parhaaksi potilastietojärjestelmäksi.

Esko on niin kutsuttu modulaarinen ​tietojärjestelmä, eli se koostuu useasta erillisestä ohjelmistosta, jotka toimivat yhteen ja näkyvät samassa käyttöliittymässä. Kehittämistyössä on kiinnitetty huomiota erityisesti potilaan lääkehoidon hallintaan. ppshp.fi/esko.

Lisätietoja:

Jarkko Raatikainen

Esko Systems Oy, hallituksen puheenjohtaja

jarkko.raatikainen@ppshp.fi

P. 0400-154 743

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme