Kainuun ELY-keskus

Kajaanin Paltaniemen lampiin kunnostussuunnitelma

Jaa

Kainuun ELY-keskus rahoittaa neljän Paltaniemellä sijaitsevan lammen kunnostussuunnitelmaa. Tavoitteena on parantaa lampien ekologista tilaa.

Kajaanin Paltaniemi on valtakunnallisesti arvokas maisema-alue. Paltaniemen alueella sijaitsevat lammet (Porolanlampi, Haukilampi, Juusolanlampi, Kourulampi) ovat kooltaan alle 10 ha:n lampia, lampien suurimmat syvyydet vaihtelevat 3 ja 9 metrin välillä. Lammet ovat hyvää huonommassa ekologisessa tilassa. Lammissa on ollut säännöllisesti runsaita sinileväkukintoja.

Kainuun ELY-keskus rahoittaa parhaillaan työn alla olevan Paltaniemen lampien hajakuormitus- ja kunnostussuunnitelman. Kunnostussuunnittelun ensisijaisena tavoitteena on esittää toimenpiteet lampien hyvää huonomman ekologisen tilan parantamiseksi.

Suunnittelutyön toteuttaa FCG Oy, ja suunnittelutyö valmistuu 30.11.2021 mennessä. Suunnittelu perustuu mm. valuma-alueilla tehtäviin maastoselvityksiin ja suunnitteluun sisältyy myös koekalastus.

Paltaniemen lammissa koekalastetaan koekalastusverkoilla 29.8.-3.9.2021 välisenä aikana.

Suunnittelutyön tuloksista tiedotetaan myöhemmin syksyn 2021 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Piirainen, vesitalousasiantuntija
Kainuun ELY-keskus
+358 295 023 877
timo.piirainen@ely-keskus.fi

Hannu Verronen, projektipäällikkö
FCG Oy
p.0400284374
hannu.verronen@fcg.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme