SeaLife Helsinki Oy

Kala pisti evät taskuun – SEA LIFEn eläintenhoitaja säikähti

Jaa

Akvaariokalojen joka-aamuinen tarkastuskierros päättyi pienimuotoiseen paniikkiin, kun eläintenhoitaja saapui pippuripallokalan akvaariolle. SEA LIFEn pippuripallokala näyttää hallitsevan varsin erikoisen taidon: se osaa laittaa ”kädet taskuun”, eli työntää kookkaat rintaevänsä kokonaisuudessaan niiden etupuolella sijaitsevista kidusaukoista sisään. Vastaavaa ilmiötä ei tunneta muilla kaloilla. Syytä tähän erikoiseen käytökseen ei tiedetä, mutta se saattaa liittyä ihon kutinaan tai evien puhdistamiseen.

”Havaitsin Pörrön oikean rintaevän kadonneen! Säikähdin pahanpäiväisesti, koska kaloilla tunnetaan nopeasti eteneviä sieni- ja bakteeri-infektioita, jotka voivat tuhota kokonaisen evän lyhyessä ajassa. Pörröön oli selvästi iskenyt tällainen vakava sairaus. Riensin hakemaan kameran ottaakseni vauriosta kuvan eläinlääkärille, mutta altaalle palattuani huomasin, että Pörrön molemmat rintaevät olivatkin tallessa. Kuvittelin nähneeni harhoja ja palasin päivän töiden pariin. Viimeistään seuraavana päivänä arvelin seonneeni, koska Pörrön evä oli jälleen kadonnut”, kertoo Emilia Friman.

Pallokalat

Pallokalat kuuluvat pitkälle kehittyneeseen jäykkäleukaisten kalojen heimoon, ja ne ovat läheistä sukua mm. siilikaloille. Ne kykenevät vaaran uhatessa imemään itseensä merivettä ja pullistumaan vaikeasti nieltäväksi, joskus piikikkääksi, palloksi. Lisäksi niiden kudoksissa on erittäin voimakasta Tetrodotoksiini-hermomyrkkyä. Japanissa pallokaloista valmistetaan Fugu-nimistä ruokalajia. Vuosittain lukuisia ihmisiä menehtyy väärin valmistetun Fugun aiheuttamaan myrkytykseen. Tänä päivänä pallokaloja tunnetaan yli 100 eri lajia. Lajia tavataan trooppisissa vesissä eri puolilla maailmaa.

Koska kuvamateriaalia ei tapauksesta ole, toivommekin asiassa sinun apuanne. Mikäli onnistut ikuistamaan Pörrön akvaariossaan evät taskussa, välitäthän siitä meille kuvan. Voit lähettää kuvan meille osoitteeseen marketing@sealife.fi tai käyttää #pörrökala ja #sealifehelsinki Facebookissa ja Instagramissa. Onnistuneen kuvan ottaja palkitaan SEA LIFEn pääsylipuilla. Lähetäthän kuvasi viimeistään 31.7.2018.

Pippuripallokala Pörrö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointi
marketing@sealife.fi
09 5658 2024

Kuvat

Lataa
Pippuripallokala Pörrö
Pippuripallokala Pörrö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 2024, marketing@sealife.fihttp://www.sealife.fi

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

PANDAKILLI – MONIN VERROIN PANDAAKIN UHANALAISEMPI!7.9.2018 08:47:00Tiedote

Pandakilli, pieni hammaskilleihin lukeutuva kalalaji, on osa SEA LIFE Helsingin uutta suojeluhanketta, jossa halutaan nostaa esille erityisesti makean veden ekosysteemien ja kalalajiston hälyttävää uhanalaisuutta. SEA LIFEen saapuneet pandakillit ovat syntyneet Wienin Haus des Meeres -akvaariossa, jonka kanssa SEA LIFE jatkaa yhteistyötä tämän uhanalaisen lajin säilymisen turvaamiseksi. Nykyään pandakillien ainoa tunnettu populaatio elää pienessä rikkipitoisessa Baño de San Ignacio -nimisessä lähteessä Nuevo Leónin osavaltiossa Meksikossa.

Kutsu: pandakillien julkistamistilaisuus SEA LIFEssa keskiviikkona 29.8.2018 kello 9.30 alkaen22.8.2018 13:30:00Kutsu

SEA LIFE Helsinki esittelee pandakillit 29.8. järjestettävässä julkistamistilaisuudessa. Kyseinen laji on akvaariokeskuksen uuden suojeluhankkeen kohteena. Tilaisuuden aikana kuullaan lisää myös makean veden lajien uhanalaisuudesta ja tärkeästä suojelutyöstä. Oman tervehdyksensä tilaisuuteen tuo myös Meksikon Suomen suurlähettiläs, herra Ernesto Céspedes. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 24.8. mennessä.

MAAILMAN ENSIMMÄINEN MAITOVALAIDEN SUOJELUKESKUS ISLANTIIN26.6.2018 11:22:59Tiedote

SEA LIFE TRUST -säätiö julkaisee uraauurtavan suunnitelman maailman ensimmäisen maitovalaiden suojelukeskuksen perustamisesta. Keväällä 2019 kaksi maitovalasta, Little Grey ja Little White, matkustavat lähes 10 000 kilometrin matkan Kiinasta Islantiin. Hankkeen yhteistyökumppani, valaiden ja delfiinien suojelujärjestö Whale and Dolphin Conservation (WDC), uskoo, että SEA LIFE TRUST -säätiön maitovalaiden suojelukeskus toimii esimerkkinä ja edistää vankeudessa elävien valaiden ja delfiinien vapauttamista myös jatkossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme