Suomen Kalankasvattajaliitto ry

Kalanviljely hallinnon myllerryksessä - mikä muuttuu ja mitkä ovat vaikutukset?

Jaa

Asiasta keskustellaan yrittäjäpäivillä Tampereella hotelli Scandic Rosendahlissa 27.3.2015 klo 9 alkaen. Tapahtuman keskiössä on kotimaisen kalanviljelyn tuotannon kasvattaminen ja valtion säästöpaineiden alla syntyneet kalataloutta koskevat viranomaismuutokset ja niiden vaikutukset käytäntöön. Tapahtuma on avoin.

Kalankasvatuksen kolminkertaistamisen kasvuohjelma sinetöitiin viimevuoden lopulla valtioneuvostossa. Maa- ja metsätaotusministeriön neuvotteleva virkamies Orian Bondestam kertoo aiheesta lisää. 

Ajankohtaista asiaa kalataloushallinnon uudistuksesta ja miten se vaikuttaa asiakassuhteisiin? Asiasta tulee kertomaan kalatalouspäällikkö Kari Ranta-aho, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta.

Vuoden alusta syntyi luonnonvarakeskus (Luke). Tutkimuslaitoksessa vesiviljely asettuu sinisen biotalouden keskiöön. Luken toiminnasta tulee kertomaan asiakkuusjohtaja Asmo Honkanen sekä vesiviljelypalveluiden yksikönjohtaja Petri Heinimaa

Kansainvälisin puhuja saapuu Brysselistä. Toimitusjohtaja Courtney Hough edustaa Euroopan vesiviljelijöiden liittoa (www.feap.info). Hän kertoo terveisiä kalantuotannon kasvutavoitteista Euroopan tasolta.

Lataa ohjelma tästä linkistä tai osoitteesta www.kalankasvatus.fi    

Lisätietoja:        

toimitusjohtaja Anu-Maria Sandelin, 040 504 3972, anu-maria.sandelin@kalankasvatus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kalankasvattajaliitto ry
Suomen Kalankasvattajaliitto ry
Pasilankatu 2
00240 HELSINKI

https://www.kalankasvatus.fi
Suomen Kalankasvattajaliitto on vuonna 1964 perustettu valtakunnallinen kalanviljelijöiden edunvalvontajärjestö. Liitto valvoo ja edistää kalanviljelyelinkeinon etua ja toimintaedellytyksiä ja luo edellytyksiä vesiviljelyn kestävälle kasvulle. Lisäksi liitto vaikuttaa alan tutkimukseen ja koulutukseen sekä jakaa tietoa elinkeinosta. www.kalankasvatus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kalankasvattajaliitto ry

Mitä kalaa suomalaiset syövät tulevaisuudessa? Ja kuka sen tuottaa?7.5.2021 05:30:00 EEST | Tiedote

Kalan käyttö lisääntyy jatkuvasti, mutta EU:n vesiviljelytuotanto ei ole kasvanut viimeisen 20 vuoden aikana ja Brexitin takia se vähenee nykytasosta. Kalamarkkinoita hallitsee yhteisön ulkopuolelta tuotu kala. Tahtoa kehittää ja lisätä omaa vesiviljelytuotantoa, samoin mahdollisuuksia kalan kestävään tuotantoon EU:n alueelta kyllä löytyy. EU:ssa on aktiivisia vesiviljelyalan yrityksiä sekä osaamista, mutta löytyykö osaavaa työvoimaa? Kehittyvät ja uudistuvat vesiviljely-yritykset tarvitsevat osaavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa, mutta vesiviljelyalan koulutukseen hakeutuu hyvin vähän uusia opiskelijoita. Tätä työvoiman saatavuuden vinoumaa pyritään oikaisemaan kansainvälisellä BRIDGES-hankkeella.

Suomalainen kuluttaja ei tiedä, onko lautasella villiä vai kasvatettua kalaa - Miltei puolet suomalaisista ei tiedä Norjan merilohen olevan kasvatettua kalaa3.3.2021 06:30:00 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat kaupan kalatiskillä eksyksissä. Ruokakaupoissa myydään käytännössä kahta punalihaista lohikalalajia: lohta ja kirjolohta. Kumpikin tarjolla oleva laji on miltei poikkeuksetta kasvatettua kalaa. Lohta kuitenkin markkinoidaan muun muassa termeillä merilohi, Norjan lohi ja Jäämeren lohi. Nämä ovat vääristäneet suomalaisten käsityksen siitä, mitä he syövät. 90 prosenttia kuluttajista luulee, että merilohi on kalalaji. 79 prosenttia luulee samaa Norjan lohesta. Etenkin merilohta ja Jäämeren lohta luullaan vieläpä villeiksi kalalajeiksi. Nämä mielikuvat vaikuttavat osaltaan siihen, että yli 80 prosenttia suomalaisten kaupasta ostamasta kalasta on tuontikalaa.

Vesistöjen hyvän ekologisen tilan saavuttaminen edellyttää ympäristötiedon avoimuutta osoittaa tuore selvitys26.2.2020 10:59:01 EET | Tiedote

Suomen Kalankasvattajaliiton toimeksiannosta Gaia Consulting on selvittänyt vesistöjen ekologista tilaluokitusta. Hankkeessa kartoitettiin eri toimijoiden roolit luokitteluprosessissa, sekä käytetyt tietokannat ja tausta-aineistot. Nykytilanteessa vesistöhanketta suunnittelevan ei ole mahdollista ennakoida toimintansa vaikutusta vesistön tilaluokitukseen ja tavoitteisiin julkisten aineistojen avulla.

Kutsu medialle Sinin€n vallankumous -koulutuspäivään 5.11. Turun Scandic Juliaan4.11.2015 07:00:00 EET | Kutsu

Tervetuloa seuraamaan koulutuspäivän keskusteluja esittämään kysymyksiä alan keskeisille asiantuntijoille. Kotimaista kalaa toivotaan lisää mutta miten se tehdään? Kalankasvattajaliiton jäsenkoulutuksessa on tarkoitus pureutua eri vaihtoehtoihin. Koulutuksessa kerrotaan Suomen kalanviljelyn kasvutavoitteista, tekniikasta ja tutkimuksesta aina hallituksen kärkihanketta myöden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme