Kalevi Sorsa -säätiö

Kalevi Sorsa -säätiön uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Lauri Finér

Jaa
Kalevi Sorsa -säätiön uutena toiminnanjohtajana aloittaa 1.11.2022 kauppatieteen maisteri Lauri Finér. Hän siirtyy tehtävään valtiovarainministeriöstä. Finér on aiemmissa töissään erikoistunut verotukseen. Hän on työskennellyt muun muassa veroasiantuntijana Verohallinnossa, veropoliittisena asiantuntijana SDP:n eduskuntaryhmässä sekä verotutkijana.
Kalevi Sorsa -säätiön uutena toiminnanjohtajana aloittaa Lauri Finér. Kuva: Anna Kuokkanen
Kalevi Sorsa -säätiön uutena toiminnanjohtajana aloittaa Lauri Finér. Kuva: Anna Kuokkanen

Viimeksi Finér toimi kuntaministerin erityisavustajana valtiovarainministeriössä, jossa hänen tehtäviinsä kuului muun muassa valtionhallinnon kehittämisen sekä verolainsäädännön seuraaminen. Finér tekee väitöskirjaa kansainvälisen verotuksen muutoksista Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan.

­- Kalevi Sorsa -säätiö tunnetaan erityisesti eriarvoisuutta, reilua vihreää siirtymää ja demokratiaa koskevasta tutkimuksestaan. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa. Haluan, että olemme jatkossa entistä vaikuttavampi toimija, jonka esittämät ratkaisut yhteiskunnan suuriin kysymyksiin tunnetaan päättäjien keskuudessa ja näkyvät laajemminkin, Finér sanoo.

Kalevi Sorsa -säätiön hallituksen puheenjohtaja Antton Rönnholm on tyytyväinen Finérin valinnasta.

- Lauri Finér tuo laajan yhteiskunnallisen näkemyksen säätiölle erityistä osaamista aihepiireistä kuten verotus ja talous. Hän on myös aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja olen iloinen saadessamme hänet johtamaan ja säätiön työtä ja viestimään siitä, Rönnholm toteaa.

Kalevi Sorsa -säätiö on vuonna 2005 perustettu ajatuspaja, joka toimii akateemisen tutkimuksen ja käytännön yhteiskuntapolitiikan risteyskohdassa. Säätiö tukee tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa, käy ennakkoluulotonta keskustelua eikä kaihda vaikeitakaan aiheita hahmotellessaan yhteiskunnan uudistamista sosialidemokraattiselta arvopohjalta. Säätiön tutkimuksen painopistealueet ovat eriarvoisuuden vähentäminen ja ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle.

Säätiössä työskentelee viisi henkilöä yhteiskuntatutkimuksen ja Länsi-Balkanilla tehtävän demokratiatyön parissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kalevi Sorsa -säätiön uutena toiminnanjohtajana aloittaa Lauri Finér. Kuva: Anna Kuokkanen
Kalevi Sorsa -säätiön uutena toiminnanjohtajana aloittaa Lauri Finér. Kuva: Anna Kuokkanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja. Säätiö rakentaa tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisön, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Kutsu keskustelutilaisuuteen: Länsi-Balkanin maiden EU-laajentuminen kriisien varjossa19.1.2023 07:20:00 EET | Kutsu

Kriisit ovat viime vuosina koetelleet Eurooppaa. Ne ovat vaikuttaneet merkittävästi myös Länsi-Balkanin maihin, jotka ovat odottaneet EU-jäsenyyttä jo vuosikymmeniä. Viimeaikaisten kriisien varjossa Länsi-Balkanista on tullut yksi maailmanpoliittisen valtakamppailun kentistä. Alueen merkittävin tukija on EU, mutta myös Venäjä ja Kiina pyrkivät kasvattamaan vaikutusvaltaansa Länsi-Balkanilla muun muassa taloudellisen avun ja informaatiovaikuttamisen kautta. Näistä aiheista keskustellaan tiistaina 24.1.2023 klo 9.00-11.00 Kalevi Sorsa -säätiön ja Ajatuspaja Vision järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme