Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma nähtävillä

Jaa

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten katu- ja viheralueita koskeva yleisten alueiden suunnitelma vuosille 2021–2030 on valmistumassa. Suunnitelma on nähtävillä 19.9. asti kaupungin verkkosivuilla. Tämän jälkeen suunnitelma viedään hyväksyttäväksi kaupunkiympäristölautakuntaan.

Kallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma ohjaa viheralueiden, katujen, torien ja aukioiden kehittämistä, peruskorjausta sekä ylläpitoa alueella 2020-luvun ajan. Tavoitteena on kohdentaa katu- ja viheralueiden hoitoa ja kunnostusta asukkaiden esittämien toiveiden mukaan sekä parantaa turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Palautetta suunnitelmasta voi antaa 19.9. asti

Yleisten alueiden suunnitelman luonnos oli esillä ja kommentoitavana Kerro kantasi -verkkopalvelussa 2.2.–5.3.2021. Kyselystä saatu palaute on otettu huomioon suunnitelmaa täydennettäessä mahdollisuuksien mukaan. Suunnitelmasta järjestettiin myös asukastilaisuus verkossa 16.2.2021. Illassa keskusteltiin siitä, miten alueen katu- ja viheralueita kehitetään tulevalla vuosikymmenellä.

Palautteen perusteella päivitetty yleisten alueiden suunnitelma ja vuorovaikutusraportti ovat nyt nähtävillä kaupunkiympäristön verkkosivulla osoitteessa hel.fi/aluesuunnitelmatKallion, Alppiharjun ja Sörnäisten yleisten alueiden suunnitelma. Palautetta suunnitelmasta voi antaa 19.9.2021 asti. Tämän jälkeen suunnitelma-aineisto viimeistellään ja se viedään kaupunkiympäristölautakuntaan hyväksyttäväksi.

Mikä on yleisten alueiden suunnitelma?

Yleisten alueiden suunnitelmassa selvitetään alueen verkostojen sekä katu- ja viheralueiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan esitykset kehitettävistä hankkeista. Yleisten alueiden suunnitelma tunnettiin aiemmin aluesuunnitelmana. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana. Suunnitelmassa ei käsitellä koulujen ja päiväkotien pihoja eikä liikuntapuistoja ja lähiliikuntapaikkoja. Yleisten alueiden suunnitelma ei myöskään käsittele maankäytön suunnittelua, kuten asemakaavoitusta.

Luonnon- ja maisemanhoidon tavoitteet suunnitellaan osana yleisten alueiden suunnitelmaa. Suunnitelman hyväksymisen jälkeen tehdään tarkempi luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma, joka laaditaan vuorovaikutteisesti asukkaiden ja järjestöjen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

yleisten alueiden suunnittelusta:
Oula Rahkonen
maisema-arkkitehti
p. 09 310 27273
oula.rahkonen@hel.fi

kaupunkiluonnosta:
Tiina Saukkonen
luonnonhoidon suunnitteluvastaava
p. 09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.9.202123.9.2021 17:14:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.9.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 7.10.2021.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 21.9.202121.9.2021 18:53:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 21. syyskuuta 2021. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessa lausuntonsa kaupunkiympäristön toimialajohtajan viran täytöstä. Lautakunta toteaa lausunnossaan, että toimialajohtajan virkaan tulisi valita Ville Lehmuskoski. Hän toimii parhaillaan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) toimitusjohtajana. Lautakunnan päätös oli yksimielinen. Asia etenee kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi lokakuun lopulla. Kokouksen kaikki päätökset on luettavissa kaupungin verkkosivuilla julkaistussa päätöstiedotteessa: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme