HSL Helsingin seudun liikenne

Kaluston kunto parantunut HSL:n tilaamassa liikenteessä

Jaa

HSL-alueella liikennöivän kaluston kunto on parantunut viime vuoden aikana. Bussi- ja junaliikenteessä yllettiin seurantahistorian parhaaseen tulokseen. Kalusto oli syksyn 2018 tutkimuskaudella kaikkien kulkumuotojen kohdalla paremmassa kunnossa kuin kevään 2018 kaudella, ja lisäksi sekä bussi- että junaliikenteessä tulos oli parempi kuin kertaakaan aikaisemmin tutkimuksen toteutuksen aikana.

HSL valvoo joukkoliikennevälineiden kuntoa vuosittain tehtävillä tutkimuksilla. Tavoitteena on parantaa asiakkaiden matkustuskokemusta ja kaluston laatua. Syksyn 2018 tutkimusaineisto koskee havaintoja 4089 liikennevälineestä.

Busseista löytyi eniten korin ulkopintojen ja ikkunoiden vikoja. Eniten tulokset parantuivat istuimien siisteyden osalta. Raitioliikenteen tulos palasi viime kevään notkahduksen jälkeen aiemmalle tasolleen. Myös raitioliikenteessä tuntuvimmin kohentui istuimien siisteys. Nivelraitiovaunuissa havaittiin erityisesti lattian ja portaiden poikkeamia sekä naarmutuksia ikkunoissa.

Myös metro- ja lähijunaliikenteen tulokset parantuivat alkuvuodesta. Metrossa havaittiin eniten ikkunoiden ja ikkunanpielien sekä seinien ja tukitankojen vaurioita. Lähijunista löytyi puolestaan istuimien siisteyteen sekä pöytiin ja roskakoreihin liittyviä puutteita.


Tutkimus lyhyesti

Syksyn 2018 tulokset sisältävät 4 089 bussin, vaunun ja junayksikön havainnot. Havainnoista 73 % tehtiin bussiliikenteessä, 8 % raitioliikenteessä, 12 % metroliikenteessä ja 7 % lähijunaliikenteessä. Syksyn 2018 tutkimuskausi ulottui syyskuun alusta marraskuun loppuun asti.

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään liikennöitsijöille maksettavien laatubonusten ja heiltä perittävien laatusanktioiden määrittelyssä sekä kaluston laadun kehittämisessä. Kaluston laadunvalvonnan tavoitteena on parantaa matkustajan kokemaa laatua. Kaluston laatututkimus aloitettiin vuonna 2012, ja sen jälkeen myös asiakkaiden tyytyväisyys joukkoliikenteen kaluston laatuun on parantunut. Syksyn 2018 asiakastyytyväisyystutkimuksessa 81 % vastaajista oli tyytyväisiä kaluston siisteyteen.

Yhteyshenkilöt

ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, puh. 09 4766 4382 ja Erika Rintamäenpää, puh. 040 681 3025

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019.20.8.2019 13:50:27 EESTTiedote

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019. Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä sekä Suomenlinnan liikenteessä. Myös raitioliikenteeseen on odotettavissa hetkellisiä häiriöitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme