Kirkko Helsingissä

Kampin kappelissa rikkoutui kahden miljoonan kävijän raja

Jaa

Kampin kappelissa Helsingin Narinkkatorilla on juhlittu toista miljoonatta kävijää. Kampin kappelin 2 000 000:s kävijä asteli sisään perjantaina 24. elokuuta kello 12.10.

Rajapyykin saavuttanut kävijä oli Viktoria Burkina Pietarista, Venäjältä. Hän oli kappelissa käymässä ensimmäistä kertaa ja vaikuttui kappelin kauneudesta, luonnon valosta ja erityisesti hiljaisuudesta. Hän oli kuullut kappelista ystävältään, jonka kanssa vieraili tänään Helsingissä.

Muistoksi vierailusta kappelissa Viktoria Burkina sai Iittalan lahjoittaman puisen Alvar Aalto tarjoiluastian. Kuten kappelikin, se on esimerkki suomalaisesta muotoilusta ja puumateriaalin käytöstä. Kaikki kappelin puu on suomalaista.

Kampin kappeli sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Narinkkatorin laidalla. Se on kaupungin kolmanneksi vierailluin kirkko ja tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa keskellä kaupungin hälinää. Lisäksi kappelista saa keskusteluapua ilman ajanvarausta vuoden jokaisena päivänä, kotikunnasta riippumatta.

Kappelissa työskentelevät kirkon työntekijät ja kaupungin sosiaaliohjaajat käyvät päivittäin keskusteluja erilaisten elämäntilanteiden keskeltä tulevien ihmisten kanssa. Aiheet vaihtelevat arjen kuulumisten jakamisesta äkillisiin kriiseihin ja hengellisistä teemoista konkreettiseen palveluneuvontaan.

Kampin kappeli on avoinna hiljentymistä ja kohtaamista varten arkisin kello 8–20 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 10–18. Kappelin toiminnasta vastaavat kumppanuusperiaatteella Kirkko Helsingissä ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala. Kappelin työntekijöitä voi tavata henkilökohtaista keskustelua varten vuoden jokaisena päivänä, ilman ajanvarausta ja kotikunnasta riippumatta.

Kampin kappeli oli mukana Helsingin 2012 designpääkaupunki-ohjelmassa.

Lisätietoja: Vs. toiminnanjohtaja Nanna Helaakoski, Helsingin seurakunnat, nanna.helaakoski@evl.fi, p. 0504129913

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Kauppakeskuksesta merkityskeskus – Töölön seurakunta avaa uuden monitoimitilan Triplaan14.10.2019 09:31:45 EESTTiedote

Töölön seurakunnan uusi monitoimitila Fokus avautuu torstaina 17.10. uuteen kauppakeskus Mall of Triplaan ja tuo seurakunnan kirjaimellisesti keskelle kasvavan Helsingin uutta keskusta. Seurakunnan panostus on valtakunnallisestikin merkittävä hanke, sillä uusi, lähes 500 neliömetrin, monitoimitila tulee palvelemaan paitsi alueen seurakuntalaisia, myös kaikkia Triplassa liikkujia seurakunnasta ja uskosta riippumatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme