Osuuskauppa Hämeenmaa

Kannustajat-tuella tunnepohjaista taidetoimintaa nuorille

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaan Kannustajat-ohjelma jakaa vuosittain 60 000 euroa tukea kanta- ja päijäthämäläisille seuroille, harrastusyhdistyksille, kulttuuritoimijoille sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Sponsorointiohjelman avulla tuetaan lasten ja nuorten harrastamista sekä hyvinvointia edistävää toimintaa. Viime kevään Kannustajat-äänestyksessä eniten ääniä sai Lahden ensi- ja turvakoti ry, joka järjestää saamansa tukisumman avulla mm. taide- ja tunnetyöpajatoimintaa nuorille.

värikylpy
värikylpy

Taide- ja tunnetyöpajassa nuoret saavat mahdollisuuden käsitellä taiteen ja luovan ilmaisun kautta esimerkiksi turvallisuusteemaa sekä minäkuvaa ja sen muodostumista.

– Luovan ilmaisun kautta nuorten on usein helpompi käsitellä niitä teemoja, joita heidän on muuten vaikea sanoittaa, toteaa Susanna Tinnilä Lahden ensi- ja turvakodista.

Mieskaveritoiminnan ohjaajana työskentelevän Susannan mukaan nuorten työpajatoiminta on tarkoitus käynnistää tulevana syksynä ja toteuttaa jatkossa 1–2 kertaa vuodessa.

– Aloitamme toiminnan pienehkön ryhmän kanssa. Tavoitteena on luoda toimiva konsepti, joka voidaan monistaa pysyväksi osaksi Lahden ensi- ja turvakodin toimintaa, Susanna kertoo.

Lahtelaisyhdistys sai Osuuskauppa Hämeenmaalta yhteensä 3 000 euroa Kannustajat-tukea.

– Panostuksemme lasten ja nuorten toimintaan yhteistyössä asiakasomistajiemme kanssa vaikuttaa konkreettisesti alueemme hyvinvoinnin edistämiseen. Lahden ensi- ja turvakodin nuorille suunnatulla toiminnalla on erittäin tärkeä yhteiskunnallinen merkitys, Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä toteaa.

Taide- ja tunneilmaisu osaksi yhdistystoiminnan arkea

Ensi- ja turvakodin edustajat esittelivät keväällä ideansa nuorten taide- ja tunnetyöpajasta Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan museopedagogille.

– Saamme työpajatoimintamme tueksi paikallisen taidealan ihmisen. Uskon, että tämänkaltainen toiminta on sellaista, joka sekä motivoi nuoria ja on heille hyödyksi, Susanna Tinnilä iloitsee.

Taide- ja tunneilmaisun ajatusta on tarkoitus laajentaa kattamaan myöhemmin myös muuta Lahden ensi- ja turvakodin toimintaa.

Paikallisille lapsiperheille yhdistys järjestää Lahden Perhetuvalla matalan kynnyksen toimintaa ja luo samalla mahdollisuuksia vertaistukeen sekä avoimiin kohtaamisiin.

– Olemme suunnitelleet Perhetuvalle muun muassa vauvoille värikylpyjä sekä muskari- tyyppistä toimintaa taaperoikäisille mainitsee Susanna.

Lahden ensi- ja turvakodin toiminnan piirissä on useita vaativan vauvatyön yksiköitä, joihin suunnitteilla on perheiden taidevalokuvausta, vauvatanssia sekä luonnonvärimaalausta.

– Tarkoituksena on, että taide- ja tunneilmaisu näkyisi kaikissa työmuodoissamme tulevan syksyn aikana, Susanna hymyilee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811

Lahden ensi- ja turvakoti ry, mieskaveritoiminnan ohjaaja ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Susanna Tinnilä, 044 5000 604

Kuvat

värikylpy
värikylpy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 166 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 900 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 166 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Pidä huolta -kampanja haastaa pitämään huolta nuoresta mielestä – Osuuskauppa Hämeenmaalta 10 000 euron lahjoitus21.9.2021 09:05:00 EEST | Tiedote

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena paitsi valtakunnallisesti, myös Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. Osuuskauppa Hämeenmaa liittyy 10 000 euron lahjoituksella osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta.

Hämeenmaa suunnittelee kauppakeskusta Turengin keskustaan29.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Hämeenmaa on jo pitkään halunnut kehittää Turengin keskusta-alueen palvelutarjontaa. Myös Janakkalan Osuuspankilla on ollut samansuuntaisia tavoitteita keskustan kehittämiseksi. Hämeenmaa on nyt tehnyt esisopimuksen Janakkalan Osuuspankin kiinteistön ostamisesta. Suunnitelmana on purkaa Osuuspankin kiinteistö ja rakentaa tilalle uusi kauppakeskus. Janakkalan Osuuspankki ja OP Koti Janakkala Oy tulevat pitkillä vuokrasopimuksilla vuokralaisiksi kauppakeskukseen. Tilaa tulee myös muille vuokralaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme