Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Kansainvälinen sosiaalityön päivä: Kriisityön suunnannäyttäjät vieraana Suomessa

Jaa
Tänään tiistaina 21.3. vietetään kansainvälistä sosiaalityön päivää.

Tänä vuonna juhlapäivän viettoon osallistuvat Suomessa vierailevat sosiaalityön kansainväliset uranuurtajat: IFSW:n pääsihteeri Rory Truell ja IFSW Euroopan puheenjohtaja Ana Radulescu.

Truell ja Radulescu ovat tehneet Kansainvälisen sosiaalityöntekijäjärjestö IFSW:n kautta pitkäjänteistä kriisityötä maailmalla.

Afganistaniin työpari sai tammikuussa äärimmäisen poikkeuksellisen kutsun tapaamaan paikallisia sosiaalityön järjestöjä ja Taleban-hallitusta. Ukrainassa Truell ja Radulescu ovat olleet perustamassa yhteisökeskusta sotaa paenneille kansalaisille. Syyriassa ja Turkissa IFSW:n edustajat ovat tukeneet maanjäristysalueita yhdessä paikallisten sosiaalityöntekijöiden kanssa.   

- Olemme iloisia saadessamme Suomeen näin harvinaislaatuisia vieraita kertomaan kokemuksiaan sosiaalityöstä sota- ja kriisialueiden ytimessä, vieraat vastaanottanut Talentian erityisasiantuntija Jaana Manssila sanoo.

Kaksikko esiintyy pääpuhujina Talentian, Sosnetin ja SOAMKin järjestämässä seminaarissa Pioneering New Forms of Social Development: Social Work Practice In Situations of War and Crises DIAK Kalasatamassa tiistaina klo 15-18.

Olet tervetullut tilaisuuteen pressikortilla, ilmoittautumiset anu.hall@talentia.fi

Sosiaalialan korkeakoulutetut edistävät yhteiskuntarauhaa

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään joka vuosi maaliskuun kolmantena tiistaina.

Juhlapäivä tuo näkyviin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset, joiden merkitys on korostunut entisestään viime vuosien kriiseissä ja sodassa.

- Sosiaalipalvelujen syvintä ydintä on hyvän elämän edellytysten takaaminen ja ihmisoikeuksien puolustaminen. Jokainen sosiaalialan ammattilainen edistää työllään yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio sanoo. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Ella Rantanen
viestinnän asiantuntija
ella.rantanen@talentia.fi
0931586015


Jaana Manssila
erityisasiantuntija
jaana.manssila@talentia.fi
09 3158 6025

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Sosiaalialan ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeakoulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksia ja etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme