Keskuskauppakamari

Kansainvälisen välimiesmenettelyn suurtapahtuma IFCAI Biennial Conference Suomessa

Jaa

Kansainvälinen välimiesmenettelytapahtuma “IFCAI Biennial Conference” kokoaa torstaina 23.5.2019 kansainvälisen välimiesmenettelyn keskeiset välitysinstituutit ja alan huippunimet Helsinkiin. Päivän teema “Roles and Responsibilities of Key Stakeholders in Conflict Resolution – Finding the Right Balance to Maximise Strategic and Effective Conflict Resolution” keskittyy strategiseen ja tehokkaaseen konfliktien hallintaan eri sidosryhmien näkökulmasta. Tilaisuutta isännöi Keskuskauppakamarin välimieslautakunta (FAI).

Heidi Merikalla-Teir 2016 / Kuvaaja: Pasi Murto
Heidi Merikalla-Teir 2016 / Kuvaaja: Pasi Murto

Päivän aikana kuullaan mielenkiintoisia paneelikeskusteluita tehokkaaseen konfliktien hallintaan ja käytössä oleviin riidanratkaisumekanismeihin liittyen. Samalla katsotaan tulevaisuuteen ja keskustellaan siitä, mitä kansainvälinen välimiesmenettely ja riidanratkaisu on kymmenen vuoden kuluttua.

“Välimiesmenettelyn tulevaisuus on erittäin ajankohtainen teema myös Suomessa. Oikeusministeriön keväällä käynnistämä välimiesmenettelylain uudistamishanke on erinomainen mahdollisuus Suomelle laatia kansainväliset standardit täyttävä laki, jonka myötä suomalainen riidanratkaisu pystyy tulevaisuudessa aikaisempaa merkittävästi paremmin palvelemaan kansainvälistyneen elinkeinoelämän tarpeita. Näin pystymme houkuttelemaan myös ulkomaalaisia välimiesmenettelyn käyttäjiä ja riitoja ratkaistavaksi Suomeen ja suomalaiseen välimiesmenettelyyn”, sanoo Keskuskauppakamarin riidanratkaisupalveluista vastaava johtaja ja välimieslautakunnan pääsihteeri Heidi Merikalla-Teir.

Merikalla-Teir muistuttaa, että Suomella on kaikki edellytykset kasvattaa tunnettuuttaan ja menestyä riidanratkaisun alalla. Suomessa on jo kansainvälisen tason välimiesmenettelyasiantuntemusta ja välimieslautakunta, maantieteellinen sijainti on hyvä ja korruptio vähäistä.

“Ajantasaistamalla lainsäädäntöämme luomme pohjan, jolle voimme tulevaisuudessa systemaattisesti rakentaa Suomen kansainvälistä tunnettuutta riidanratkaisussa”, Merikalla-Teir toteaa.

IFCAI Biennial Conference -välimiesmenettelytapahtuma pidetään joka toinen vuosi. Sen järjestää kansainvälisten kaupallisten välitysinstituuttien yhteinen järjestö, International Federation of Commercial Arbitration Institutions (IFCAI). Tilaisuutta isännöi tänä vuonna Keskuskauppakamarin välimieslautakunta (FAI). Tapahtuma korvaa jo seitsemän kertaa järjestetyn Helsinki International Arbitration Day -tapahtuman.

Tapahtumaan saapuu ennätysmäärä osallistuja: Paikalla odotetaan yli 250 ihmistä 26 eri maasta. Kansainvälisiä välitysinstituutteja paikalle saapuu 17.

“Olemme kiitollisia IFCAI:lta saamastamme luottamuksesta järjestää ja isännöidä tämä kansainvälinen välimiesmenettelytapahtuma oheistapahtumineen. Laadukkaan tapahtuman järjestäminen näin suurelle osallistujamäärälle ei olisi ollut mahdollista ilman suomalaisen välimiesmenettely-yhteisön ja tapahtuman kumppaneiden tukea, mistä lämpimät kiitokset kaikille”, sanoo Merikalla-Teir.

“Konferenssin laadukas ohjelma ja suuri kansainvälinen osallistujakunta on osoitus siitä, että Helsingin ja FAI:n valinta isännöimään IFCAI Biennial Conference -tapahtumaa oli oikea. Suomi on kasvava välimiesmenettelymarkkina ja sillä on valoisa tulevaisuus kansainvälisten välimiesmenettelyiden paikkana”, toteaa Stefano Azzali, IFCAI:n puheenjohtaja.


Välimiesmenettely on nopea ja luottamuksellinen vaihtoehto yleisissä tuomioistuimissa käytäville oikeudenkäynneille. Välimiesmenettelyä käytetään vakiintuneesti liike-elämässä syntyvien kotimaisten ja kansainvälisten riitojen ratkaisemiseksi.

Keskuskauppakamarin välimieslautakunta (FAI) on osa Keskuskauppakamaria, mutta on siitä toiminnallisesti ja päätöksenteossaan itsenäinen. Välimieslautakunta tarjoaa välimiesmenettely- ja sovittelupalveluita kotimaisten ja kansainvälisten riitojen ratkaisuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heidi Merikalla-Teir 2016 / Kuvaaja: Pasi Murto
Heidi Merikalla-Teir 2016 / Kuvaaja: Pasi Murto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Kauppakamarin EU-katsaus: Nyt on Euroopan jälleenrakennuksen aika1.7.2020 00:01:00 EESTTiedote

Euroopan unionin taloudellinen jälleenrakennus koronakriisin seurauksena on keskeisin asia heinäkuussa alkavalla Saksan EU-puheenjohtajuuskaudella, sanoo Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori tänään julkaistussa kauppakamarin EU-katsauksessa. Suomen ja suomalaisten yritysten kannalta on olennaista, minkälaisen muodon Euroopan jälleenrakennus saa ja kuinka nopeasti se tervehdyttää koronakriisin runtelemat vientimarkkinamme.

Koronakysely: Puolet yrityksistä vähensi investointejaan koronakriisin takia30.6.2020 00:01:00 EESTTiedote

Puolet kauppakamareiden kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo koronakriisin vähentäneen yrityksen investointikykyä. Reilu viidesosa, 22 prosenttia, näistä yrityksistä kertoo investointien vähentyneen peräti 75-100 prosenttia ajasta ennen koronapandemian puhkeamista. Suurimmalla osalla näistä yrityksistä, noin 47 prosentilla, investoinnit ovat vähentyneet 1-25 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme