MessukeskusMessukeskus

Kansainvälisen Ystävän valinnat Habitaresta

Jaa

Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019, italialaisen muotoilutalo Alessin johtaja Alberto Alessi valitsi Habitaren tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Habitare on käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä 11.-15.9.

Kuva: Mads Mogensen
Kuva: Mads Mogensen

- Minulla on erittäin hyvät muistot tästä maasta. Tämä on ensimmäinen kertani Habitaressa. Täällä on havaittavissa yritys tehdä jotain uutta. Olen nähnyt valtavasti kiinnostavia asioita täällä ja tein valintani kaikista kiinnostavimmista tuotteista, Alberto Alessi kertoo Suomesta ja Habitaresta.

KIINNOSTAVIN OSASTO: Hemmo Honkonen (6n4)

- Osasto on hyvin yksinkertainen. Yksinkertaisuus onkin tyypillistä suomalaiselle muotoilukulttuurille. Erityisesti pidin Audible furniture -kokoelman tuolista ja jakkarasta.

KIINNOSTAVIN TUOTE: Tapio Anttila Stadion-tuoli (6h50)

- Pidän Stadion-tuolin yksinkertaisuudesta ja siinä näkyvästä huumorista. Huumorin ja hauskanpito ovat harvinaisia suomalaisessa muotoilussa.

KIINNOSTAVIN MATERIAALI: March Design Studio pöytäliina (6m81)

- Tämä pöytäliina tuo jotain uutta pöytärituaaleihin.

KIINNOSTAVIN KONSEPTI: Riot Innovations, Eese-jatkojohto (6n58)

- Tässä on vaatimaton muotokieli, mistä pidän. On hienoa nähdä jotain muutakin kuin tuoleja ja kattiloita muotoilutuotteina; tässä on pyrkimys luoda uudenlaista muotokieltä.

KIINNOSTAVIN ILMIÖ: Rehome Toilet (6n10)

- Tällaista muotokieltä ei ole harkittu muotoilussa. Tämä onkin enemmän konsepti kuin tuote. Se, että tämän voi koota ja asettaa eri kontekstiin, on kiinnostavaa.

”NEXT”: Next Aaltos / Young Finnish Design (6m8)

- On vaikea ennustaa, mitä tulee seuraavaksi ja Next Aaltos herättää kiinnostavia kysymyksiä. On hyvä kysyä esimerkiksi, kenestä tulee seuraava Aalto. Tarvitsemmeko edes uutta Aaltoa?

Lisätietoja Habitaresta ja Alberto Alessin haastattelupyynnöt:

Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

 

Alessi

Vuonna 1921 perustettu Alessi muotoilutalo erikoistunut kodin käyttöesineisiin, kuten keittiötarvikkeisiin, ruoanvalmistusvälineisiin, sisustustuotteisiin ja valaisimiin. Monet Alessin tuhansista tuotteista ovat saavuttaneet ikonisen aseman nykymuotoilun kentällä. Alessin missiona on muuttaa kulttuurinen, esteettinen ja funktionaalinen huippulaatu massatuotantoon sopiviksi tuotteiksi. Alessin kylmäpuristetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet tehdään yhtiön tehtaalla Italian Crusinallossa. Alessin tuotteita myydään 10 brändimyymälässä ja 200 shop-in-shopissa ympäri maailmaa. Alessin tuotteita viedään yli 60 maahan ja yhtiön liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tulee viennistä. Alberto Alessin aikana 80-luvulla Alessi laajensi tuotantoaan uusiin materiaaleihin ja teknologioihin, kuten kellojen valmistukseen ja kylpyhuonekalusteisiin. Tunnetuimpia Alessin tuotteita ovat mm. teräslankainen hedelmäkori ”370”, Aldo Rossin suunnittelema ”La conica” -espressokeitin sekä Michael Gravesin viheltävä teepannu ”9093”, Philippe Starckin suunnittelema ”Juicy Salif” -sitruspuserrin ja Alessandro Mendinin ”Anna G” -pullonavaaja.

 

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Mads Mogensen
Kuva: Mads Mogensen
Lataa
Hemmo Honkosen osasto. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Hemmo Honkosen osasto. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa
Tapio Anttilan Stadion-tuoli. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Tapio Anttilan Stadion-tuoli. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa
March Design Studio pöytäliina. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
March Design Studio pöytäliina. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa
Riot Innovations, Eese-jatkojohto. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Riot Innovations, Eese-jatkojohto. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa
Rehome Toilet. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Rehome Toilet. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa
Next Aaltos. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Next Aaltos. Kuva: Hanna-Katariina Mononen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelialan koulutus esillä GameXpossa13.11.2019 13:00:00 EETTiedote

Suomi on yksi maailman johtavia pelikehityksen maita, ja oppilaitokset tarjoavat myös alan koulutusta kattavasti ympäri maan. Pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ovat esillä GameXpossa Helsingissä Messukeskuksessa 15.-17.11.2019. Peliala työllistää Suomessa yli 3 000 ihmistä, ja työntekijöiden kokonaismäärä on kahdessa vuodessa kasvanut yli 16 prosenttia. Suomalainen peliteollisuus on ammattimaistunut entisestään ja vakiintunut runsaan kahden miljardin euron toimialaksi. Lisääntynyt alan työpaikkojen määrä ja alan taloudellinen merkitys osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti houkutteleva peliteollisuuden keskus, ja myös pelialaa on mahdollista opiskella yhä useammassa oppilaitoksessa. Suomen suurimmassa pelialan tapahtuma GameXpossa myös pelialan koulutusta tarjoavat oppilaitokset ympäri Suomen ovat mukana esittelemässä opintomahdollisuuksiaan potentiaalisille uusille opiskelijoille. GameXpossa mukana oleva Jyväskylän ammattikorkeakoulu kokoaa yhdessä peliosuuskunta Expan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme