Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgalleria kutsuu tekemään taidetta ulkoilmatapahtumaan la 10.6. klo 10–15

Jaa

Kansallisgallerian kolme museota, Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo kutsuvat kaikki luomaan unelmien museon ja unelmia museossa taiteilija Markus Kåhren johdolla. #unelmienmuseo-tapahtuma järjestetään Ateneumin puistikossa la 10.6. klo 10–15

Kesäinen tapahtuma tuo museoiden työpajatoiminnan katutasoon ja ihmisten lähelle. ”Toivotamme kaikki tervetulleiksi luomaan unelmien museota, taiteilemaan hetkeksi tai pidemmäksi aikaa Markus Kåhren ja yleisötyön asiantuntijoidemme kanssa”, kutsuu Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on mahdollisuus kertoa taiteen avulla niistä asioista, joita toivemuseossa voisi olla.

Unelmien museo -tapahtuma on Kansallisgallerian kolmen museon yhteinen voimainponnistus. ”Tulevaisuudessa tällaiset tapahtumat voisi rahoittaa säätiöpääoman korkotuoton avulla, jolloin kustannukset eivät rasittaisi museoiden toimintakustannuksia,” Ruohonen kertoo. ”Vastaavia käyttökohteita voisivat olla myös kansainväliset vientinäyttelyprojektit, erityiset teoshankinnat sekä saavutettavuuden lisääminen muun muassa digitaalisuuden avulla.”

Kansallisgallerian varainhankintakampanja on loppusuoralla

Ateneumin puistikossa järjestettävä tapahtuma ajoittuu Kansallisgallerian varainhankintakampanjan viimeiselle kuukaudelle. Valtio on luvannut 2,5 euroa vastinrahaa jokaiselle 30.6.2017 mennessä lahjoitetulle eurolle. Keräys on tuottanut toukokuun loppuun mennessä 3,2 miljoonaa euroa. Valtio on sitoutunut maksamaan vastinrahaa aina kahdeksaan miljoonaan euroon saakka.

Kansalaiset voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla rahaa lipun oston yhteydessä, laittamalla rahaa museoissa oleviin lippaisiin, tekemällä mobiililahjoituksen tai lahjoittamalla kansallisgalleria.fi -sivuston kautta.

 

Lisätietoja:

Risto Ruohonen
pääjohtaja
050 556 7169

Johanna Eiramo
viestintäpäällikkö / varainhankinta
0400 995 699

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme