Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa

Kansallisteatterin uumenista löytynyt, kirjoituskoneella naputeltu näyttelijöiden reseptivihkonen saa uuden elämän näyttävänä ruokakirjana, joka osaltaan juhlistaa 150 vuotta täyttävää teatteria.
Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen kulisseihin, silmänruokaa, mutkattomia ruokaohjeita, liikuttavia ja yllätyksellisiä tarinoita sekä kuvia ruoka-aiheisista kohtauksista näyttämöllä. Mukana on myös uusia reseptejä ja tarinoita teatterin nykyisiltä tähdiltä.
Reseptien kirjo on kuin Kansallisteatterin ohjelmisto, joka perinteisesti on koostunut sekä uudesta että klassisesta, kotimaisesta ja kansainvälisestä. Mukana on lapsuusmuistoja, perinneruokia, klassikoita, luottoreseptejä, uuden kokeilua, kuriositeetteja, jälkiruokia ja makuja maailmalta.
Keittokirjailija ja ruoka-ammattilainen Teresa Välimäki viimeistelee reseptit sekä kokkaa ja stailaa ruoat, ja valokuvaaja Laura Riihelä kuvaa ne. Näyttelijä Sari Puumalainen on hankkinut kirjan uudet reseptit, tarinat ja arkistokuvat. Kirjan oikeudet omistaa Kansallisteatterin Näyttelijäyhdistys.
Teos ilmestyy elokuussa ja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 11.8.
SAVE THE DATE:
Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen ke 24.8. klo 17 Kansallisteatteriin (Suuren näyttämön ensi parven lämpiö). Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi
Kirjan arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxViestintäpäällikkö
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava
Sikke ja Lieminen Toscanassa tuo Keski-Italian herkut suomalaisille lautasille17.9.2025 10:11:08 EEST | Tiedote
Miltä kuulostaisi sitruunainen ricottakakku? Tai syksyisen lämmin valkopapu-artisokkamuhennos? Sikke Sumarin ja Liemisen neuvoilla tutuista raaka-aineista saa loihdittua inspiroivia herkkuja!
Talousvaikuttajan vauhdikkaat muistelmat jatkuvat – Tervetuloa Björn Wahlroosin Nurkkahuone -kirjan julkistamistilaisuuteen 24.9.15.9.2025 14:04:00 EEST | Tiedote
Syksyn odotetuimmat muistelmat ilmestyvät! Wahlroosin muistelmasarjan jatko-osa on täynnä kuumia neuvotteluja, kihiseviä tilanteita, viiltäviä henkilökuvia ja rahavallan salonkeja.
Guinness World Recordsin 70-vuotisjuhlat huipentuvat uuteen ennätyskirjaan: mukana lähes 3 000 tuoretta, huikeaa ennätystä!15.9.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Maailman mahtavimmat, oudoimmat, jännittävimmät ja uskomattomimmat ennätykset on jälleen koottu yksiin kansiin. Guinness World Records 2026 -kirjassa on mukana ennätyksenrikkojia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.
Kun yö pimenee, jännitys tihenee – syksyn uutuusdekkarit sykähdyttävät12.9.2025 12:20:41 EEST | Tiedote
Syksy tuo tullessaan jännityksen ystäville runsaasti uutta luettavaa, kun uutuusdekkarit valtaavat kirjahyllyt ja kuulokkeet. Tarjolla on niin koukuttavia psykologisia trillereitä kuin perinteisiä rikosmysteerejä, jotka pitävät lukijan otteessaan viimeiselle sivulle asti.
Laura Malmivaara ja Antti Heikkinen tarjoilevat hersyvää sananvaihtoa keskeltä hiljaisinta Suomea dialogiromaanissa Pelkkää hyvää11.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Pelkkää hyvää on Laura Malmivaaran ja Antti Heikkisen yhteisteos, joka vie lukijan suomalaisen pikkupaikkakunnan arkeen, baariin ja ihmisten välisiin kohtaamisiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme