Kustannusosakeyhtiö Otava

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa

Jaa

150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Kansallisteatterin uumenista löytynyt, kirjoituskoneella naputeltu näyttelijöiden reseptivihkonen saa uuden elämän näyttävänä ruokakirjana, joka osaltaan juhlistaa 150 vuotta täyttävää teatteria.

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja tarjoaa ainutlaatuisen kurkistuksen kulisseihin, silmänruokaa, mutkattomia ruokaohjeita, liikuttavia ja yllätyksellisiä tarinoita sekä kuvia ruoka-aiheisista kohtauksista näyttämöllä. Mukana on myös uusia reseptejä ja tarinoita teatterin nykyisiltä tähdiltä.

Reseptien kirjo on kuin Kansallisteatterin ohjelmisto, joka perinteisesti on koostunut sekä uudesta että klassisesta, kotimaisesta ja kansainvälisestä. Mukana on lapsuusmuistoja, perinneruokia, klassikoita, luottoreseptejä, uuden kokeilua, kuriositeetteja, jälkiruokia ja makuja maailmalta.

Keittokirjailija ja ruoka-ammattilainen Teresa Välimäki viimeistelee reseptit sekä kokkaa ja stailaa ruoat, ja valokuvaaja Laura Riihelä kuvaa ne. Näyttelijä Sari Puumalainen on hankkinut kirjan uudet reseptit, tarinat ja arkistokuvat. Kirjan oikeudet omistaa Kansallisteatterin Näyttelijäyhdistys.

Teos ilmestyy elokuussa ja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 11.8. 

SAVE THE DATE:

Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen ke 24.8. klo 17 Kansallisteatteriin (Suuren näyttämön ensi parven lämpiö). Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi 

Kirjan arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme