Vihreät - De Gröna

Kansanedustaja Noora Koponen: Tuetaan nuorten mielenterveyttä ottamalla käyttöön 100€ kulttuuriraha!

Jaa

“Kulttuurin käyttämisen positiivisilla vaikutuksilla mielenterveydelle on laaja tutkimusnäyttö. Taide ja kulttuuri parantavat tunteiden säätelyä, kehittävät selviytymiskeinoja ja madaltavat stressihormonien tasoja fyysisten terveyshyötyjen lisäksi. Tämä alentaa pitkässä juoksussa sotepalveluiden käyttöä. Kulttuurin kuluttamisen lisääminen on siis tehokasta hyvinvointitaloutta”, Koponen sanoo.

Koponen muistuttaa, että monet maksuttomat palvelut päättyvät täysi-ikäistyttyä mikä jättää osan toisella asteella opiskelevista ja sen päättävistä näiden ulkopuolelle.

“Monet kulttuuria ja taidetta tuottavat tahot tarjoavat palveluita maksutta alle 18-vuotiaille, mutta juuri täysi-ikäistyneet hyötyisivät näistä palveluista merkittävästi. Juuri toisen asteen päättävät ovat aikuisuuden ja itsenäistymisen kynnyksellä. Tässä iässä muutetaan pois kotoa ja aloitetaan opintoja tai työelämää. Monien toimeentulo on niukka. Siksi juuri oppivelvollisuutensa täyttäneiden taide- ja kulttuuripalveluiden käyttämistä tulee tukea.”, Koponen toteaa.

Koponen katsoo, että uudistus voitaisiin toteuttaa esimerkiksi yhteistyössä kuntien kanssa.

“Uudistus voitaisiin toteuttaa esimerkiksi niin, että valtio maksaisi summan kunnille ja kunnat voisivat itse päättää toteuttamistavasta. Kunnat voisivat toteuttaa setelin maksusitoumuksena tai esimerkiksi Kaiku-kortin muodossa, jolla nuori voi ostaa vaikkapa konserttilippuja ja museokäyntejä.  Toinen vaihtoehto on erillinen sovellus, jolla nuori voisi ostaa tuotteita suoraan.”

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto: Lapsille kesän puistoruokailu koko maahan23.6.2022 11:57:49 EEST | Tiedote

Vihreät esittää, että Suomen jokaisessa kunnassa tulisi tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin, kirjoittaa Outi Alanko-Kahiluoto Vihreässä blogissa. Hurja inflaation kiihtyminen ja ruoan hinnan nousu osuu kipeästi pienituloisiin lapsiperheisiin, eivätkä kaikki lapset saa kesäaikaan lainkaan lämmintä ruokaa. Suomen jokaisessa kunnassa tulisi Alanko-Kahiluodon mukaan tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin. Helsingissä puistoruokailu täytti tänä vuonna jo 70 vuotta.

Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat hallintovaliokunnassa: Paperittomien kertalaillistaminen kannatettavaa22.6.2022 13:36:02 EEST | Tiedote

Eduskunnan hallintovaliokunta antoi tänään lausunnon työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksesta eduskunnalle. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ottaa kertomuksessaan kantaa muun muassa paperittomien asemaan. Valtuutettu katsoo, että Suomeen ennen vuotta 2017 saapuneiden ja täällä edelleen vailla oleskelulupaa olevien oleskelu tulisi virallistaa erillislailla. Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat kannattavat valtuutetun ehdotusta eriävässä mielipiteessään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme