Maanmittauslaitos

Kanta-Hämeessä hidastellaan huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä. Auttaako Maanmittauslaitoksen siirtoklinikka tilannetta?

Jaa
Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon. Tule Maanmittauslaitoksen Hämeenlinnan toimipisteeseen 18.4. klo 11.30–18.00 osakeluetteloiden siirtoklinikalle.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Maaliskuun lopussa Kanta-Hämeen tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä oli selvästi koko maan keskiarvoa alhaisempi. Maakunnassa oli vasta reilu 11 prosenttia taloyhtiöistä tehnyt vaadittavan siirron, kun koko maan keskiarvo lähentelee jo 18 prosenttia. Vain Humppilassa, Ypäjällä ja Jokioisissa toimeen on tartuttu ajoissa, mutta kaikissa muissa alueen kunnissa ollaan keskivertoa hitaammin liikkeellä.

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Hämeenlinnassa järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan tukea niitä pieniä taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa.

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan vain omat pankkitunnuksensa ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta.

Siirtoklinikalle osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 16.4.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Tieto huoneistotietojärjestelmän tulosta on vihdoin saavuttanut pienet taloyhtiöt7.6.2023 07:31:00 EEST | Tiedote

Maanmittauslaitos on teettänyt tutkimuksen siitä, kuinka hyvin pienten taloyhtiöiden päätöksentekijät tuntevat huoneistotietojärjestelmään siirtymisen määräajat. Maamme kaikkien asunto-osakeyhtiöiden täytyy siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä, mutta viime lokakuussa teetetyssä tutkimuksessa havaittiin, että jopa 40 % pienten taloyhtiöiden hallituksen jäsenistä ei ollut tietoisia määräajasta. Nyt teetetyssä tutkimuksessa takarajasta tietämättömien määrä oli pienentynyt selvästi.

Maanmittauslaitos palvelee asiakkaita Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 12.6. alkaen6.6.2023 09:19:54 EEST | Tiedote

Maanmittauslaitoksen nykyinen asiakaspalvelupiste Pormestarinkadulla on suljettu tiistaina 6.6. muuton takia. Valtion toimijoiden yhteinen palvelupiste avaa ovensa 12.6. Lappeenrannan virastotalolla osoitteessa Villimiehenkatu 2. Maanmittauslaitoksen lisäksi saat Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 9 muun viranomaisen palveluita, neuvontaa ja tukea sähköiseen asiointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme