Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kantatien 63 pääsuuntaselvitys: Vaihtoehtoja tutkitaan Kruunupyyssä

Jaa

Alkuvuonna 2021 aloitettiin pääsuuntaselvityksen laatiminen kantatielle 63 Evijärven Inan ja Kaustisen välille. Tavoitteena on määrittää maastokäytävä ja toimenpiteet, joilla mutkaisen ja kyliä halkovan päätien laatutasoa nostetaan vastaamaan jo parannettuja etelä- ja pohjoispuolisia kantatiejaksoja. Nykytien ongelmat ja tarvittavat parantamisratkaisut keskittyvät Kruunupyyn kunnan alueelle.

Kruunupyyssä kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia. Esim. kuvassa Högnabban kylän kohdalla tien pienipiirteisen geometrian ja tienvarsiasutuksen vuoksi nopeusrajoitus on vain 60 km/h.
Kruunupyyssä kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia. Esim. kuvassa Högnabban kylän kohdalla tien pienipiirteisen geometrian ja tienvarsiasutuksen vuoksi nopeusrajoitus on vain 60 km/h.

Kevään aikana ideoidaan ja tutkitaan alustavia vaihtoehtoja: ve 0++ tien parantaminen nykyisellä linjauksella, ve 1 oikaisu Högnabban kylän kohdalla, ve 2 mittavampi oikaisu Kortjärven länsipuolelta ja ve 3 oikaisu Kortjärven kylän itäpuolelta. Ratkaisuvaihtoehtojen vaikutuksia arvioidaan ja niistä keskustellaan kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään kesälomakauden jälkeen.

Yleisötilaisuuden ajankohtaa on jouduttu siirtämään aiemmin ilmoitetusta. Ajankohdasta ja toteutustavasta tiedotetaan lähempänä erikseen. Sekä yleisötilaisuudessa että sen jälkeen voi antaa palautetta vaihtoehtojen kehittämiseksi ja valintapäätöksessä huomioitavaksi.

Yhteyshenkilöt

Johtava liikennejärjestelmäasiantuntija Timo Liljamo
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus (työn tilaaja)
puh. 029 502 7796, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Projektipäällikkö Juha Vehmas
A-Insinöörit Civil Oy (suunnittelukonsultti)
puh. 0400 178 926, etunimi.sukunimi@ains.fi

Kuvat

Kruunupyyssä kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia. Esim. kuvassa Högnabban kylän kohdalla tien pienipiirteisen geometrian ja tienvarsiasutuksen vuoksi nopeusrajoitus on vain 60 km/h.
Kruunupyyssä kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia. Esim. kuvassa Högnabban kylän kohdalla tien pienipiirteisen geometrian ja tienvarsiasutuksen vuoksi nopeusrajoitus on vain 60 km/h.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Projekt som beviljats tilläggsanslag i riksdagen 2020 startar i de österbottniska landskapen18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I december 2020 beviljade riksdagen tilläggsanslag för vägprojekt i NTM-centralen i Södra Österbottens område. De projekt som beviljades finansiering var förbättringen av Kätkänjoentie i Alavo (300 000 euro), Harjunmäentie/Kiikerinkyläntie i Ilmajoki (450 000 euro) samt planeringen av Vasa hamnväg (500 000 euro). Förbättringen av Kätkänjoentie har redan tidigare beviljats en finansiering på 200 000 euro, vilket innebär att projektet fått totalt 500 000 euro i statligt bidrag.

Eduskunnan vuoden 2020 jakovarahankkeet käynnistyvät Pohjalaismaakunnissa18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Eduskunta myönsi joulukuussa 2020 niin sanotusti jakovarana rahoitusta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen vaikutusalueen tiehankkeisiin. Rahoitusta myönnettiin Alavuden Kätkänjoentien parantamiseen 300 000 euroa, Ilmajoen Harjunmäentie/Kiikerinkyläntie-hankkeeseen 450 000 euroa sekä Vaasan satamatien suunnitteluun 500 000 euroa. Kätkänjoentien hanke sai jo aiemmin 200 000 euron rahoituksen, joten kokonaisuudessaan valtion rahoitus tielle on 500 000 euroa.

Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys on valmistunut12.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman lähtökohtana toimii valtakunnallinen liikenneturvallisuusvisio, jota mukaillen kaupungin omaksi liikenneturvallisuusvisioksi muotoutui: ”Seinäjoki on liikenneturvallinen kaupunki asua ja kasvaa. Kaupungin katu- ja tieverkosto koetaan turvalliseksi.” Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Liikenneturvan sekä tärkeiden sidosryhmien kanssa.

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett sin motiverade slutsats om miljökonsekvensbeskrivningen för Karleby Vattens grundvattentäkt i Karhinkangas11.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Karleby Vatten planerar att börja ta grundvatten i Karhinkangas i Karleby. Syftet med projektet är att förbättra hushållsvattnets distributionssäkerhet i Karleby stamstad för ca 30 000 invånare. I projektet förbereder man sig också på att i framtiden distribuera vatten för Lochteå kyrkbys, Kelviås och Kannus behov. Mängden grundvatten som tas varierar mellan 8 000–12 000 m3/d beroende genomföringsalternativ. Projektets miljökonsekvenser har bedömts genom ett förfarande vid miljökonsekvensbedömning (MKB-förfarande), där NTM-centralen i Södra Österbotten har fungerat som kontaktmyndighet.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen on antanut perustellun päätelmän Kokkolan Veden Karhinkankaan pohjavedenoton ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta11.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Kokkolan Vesi suunnittelee pohjaveden oton aloittamista Kokkolan Karhinkankaalla. Hankkeen tavoitteena on parantaa Kokkolan kantakaupungin n. 30 000 asukkaan talousveden toimitusvarmuutta. Hankkeessa varaudutaan myös siihen, että vettä voidaan toimittaa tulevaisuudessa myös Lohtajan kirkonkylän, Kälviän ja Kannuksen tarpeisiin. Otettavan pohjaveden määrä on 8 000–12 000 m3/d toteutusvaihtoehdosta riippuen. Hankkeen ympäristövaikutukset on arvioitu ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely), jossa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on toiminut yhteysviranomaisena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme