Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kantatien 86 (Ouluntie) ja Taanilanväylän liittymäjärjestelyt, Ylivieska

Jaa

Ylivieskassa alkaa kantatien 86 (Ouluntie) ja Taanilanväylän liittymän parantaminen.

Suunnittelualueen yleiskartta.
Suunnittelualueen yleiskartta.

Urakassa rakennetaan liikennevalot Ouluntien ja Taanilanväylän liittymään sekä uusitaan kantatiellä 86 Katajaojan silta Taanilanväylän liittymän pohjoispuolella. Samassa urakassa toteutetaan myös uusi jalankulku- ja pyörätie Taanilanväylän liittymän ja Savelantie välille.

Hankkeen tilaajina ovat ELY-keskus ja Ylivieskan kaupunki.

Työt alkavat toukokuussa 2022 ja urakka valmistuu lokakuun lopussa 2022.
Hankkeen tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta sekä jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita.

Hankkeen urakoitsijana toimii Peab Industri Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, projektipäällikkö Juha Typpö 0295 038 028

Ylivieskan kaupunki, kuntatekniikan päällikkö Karoliina Mustonen 044 429 4231

Valvoja, Infracon Oy, Tuomas Vulli 040 595 7440

Kuvat

Suunnittelualueen yleiskartta.
Suunnittelualueen yleiskartta.
Lataa
Suunnittelualueen yleiskartta.
Suunnittelualueen yleiskartta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa toimijoita selvittämään Fennovoiman ydinvoimalahankkeen alasajon vaikutuksia ja tarvittavia tukitoimia (Pohjois-Pohjanmaa)13.5.2022 11:15:45 EEST | Tiedote

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen alasajolla on merkittäviä suoria ja välillisiä vaikutuksia Pyhäjoen ja lähialueen elinkeinoille ja työllisyydelle. Vaikutukset heijastuvat myös laajemmalle alueelle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta. Työryhmien tavoitteena on löytää keinoja elinkeinoille ja työvoimalle aiheutuvien vaikutusten lieventämiseksi. Toimintamalli perustuu työ- ja elinkeinoministeriön äkillisten rakennemuutosten hallinnan konseptiin.

Ukrainan sota himmentää Pohjois-Pohjanmaan talouden ja työllisyyden näkymiä10.5.2022 13:01:30 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan talous ja työllisyys ovat kasvaneet suotuisasti jo toista vuotta. Useilla aloilla myynti, tilaukset ja liikevaihto ovat yhä hyvässä kasvussa ja puretut koronarajoituksessa avaavat yhteiskuntaa. Helmikuussa alkanut Ukrainan sota luo suurta epävarmuutta ja aiheuttaa inhimillistä hätää. Talouden odotetaan jatkossakin kasvavan, mutta kasvuodotukset ovat madaltuneet aiemmasta. Tähän mennessä Ukrainan sodan välilliset vaikutukset ovat olleet suoria vaikutuksia merkittävämpiä Pohjois-Pohjanmaalla, ilmenee tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa Pyhäjärven Kokkopetäikön tuulivoimapuiston YVA-suunnitelmasta3.5.2022 13:30:18 EEST | Tiedote

Infinergies Finland Oy suunnittelee tuulivoimapuistohanketta Pyhäjärven kaupungin Kokkopetäikön alueelle. Hankealueelle suunnitellaan enintään14 voimalan tuulipuistoa, jossa voimaloiden yksikköteho tulisi olemaan noin 6–10 MW. Voimaloiden napakorkeus on noin 200 metriä, roottorin halkaisija noin 200 metriä ja voimaloiden pyyhkäisykorkeuden maksimi 320 metriä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme