Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Karhusuon koulun oppilaat ja KAMU Espoon kaupunginmuseo toteuttavat arkeologisen kaivauksen kivikautisella asuinpaikalla Espoossa

Jaa

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt KAMU Espoon kaupunginmuseolle Mullankaivajat apurahan Kivikauden Karhusuo -hankkeeseen. Hankkeessa järjestetään arkeologinen tutkimuskaivaus yhdessä Karhusuon koulun kanssa, aivan koulun vieressä olevalla kivikautisella asuinpaikalla. Tutkimuksen avulla tuodaan kotiseudun kaukaisempaa menneisyyttä tutuksi sekä rohkaistaan oppilaita tieteelliseen ja kriittiseen ajatteluun. Hanke toteutetaan keväällä 2020.

Arkeologisilla kaivauksilla. Kuva: EKM
Arkeologisilla kaivauksilla. Kuva: EKM

Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa hankkeessa ajatuksena on perehdyttää oppilaat arkeologiaan ja tutkimukseen etukäteen, jonka jälkeen tehdään tutkimuskaivausta Karhusuon koulun alueella.

”On todella hienoa päästä oppilaiden kanssa tutkimaan koulun vieressä olevaa kivikautista asuinpaikkaa. Uskon, että kaikki saavat paljon uutta ajateltavaa menneisyydestä, ympäristöstä ja arkeologiasta.” toteaa KAMUn arkeologi Eetu Sorvali.

Mullankaivajat-hankkeen tavoitteena on tarjota koululaisille ja lukiolaisille tilaisuus osallistua arkeologiseen tutkimukseen kotiseudullaan, ja siten lisätä oppilaiden kiinnostusta tieteellisiin menetelmiin, oman lähialueen menneisyyteen ja historiaan yleensä. Arkeologinen työskentely sopii myös erinomaisesti uuden opetussuunnitelman mukaiseen ilmiöoppimiseen ja opiskeluun koulun ulkopuolella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eetu Sorvali, intendentti
KAMU Espoon kaupunginmuseo
040 485 5262
eetu.sorvali@espoo.fi

Jenni Siltainsuu, museolehtori
KAMU Espoon kaupunginmuseo
043 825 6085
jenni.siltainsuu@espoo.fi

Kuvat

Arkeologisilla kaivauksilla. Kuva: EKM
Arkeologisilla kaivauksilla. Kuva: EKM
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

 KAMU Espoon kaupunginmuseo 

KAMUssa Espoon kaupunginmuseossa näet ja koet Espoon historiaa ja espoolaisuutta. Espoon kaupunginmuseo on maamme toiseksi suurimman kaupungin kulttuurihistoriallinen museo, jonka visiona on tarjota merkityksellisiä kohtaamisia historiasta ammentaen, nykyhetkeen peilaten ja tulevaisuuteen tähyten. Museokohteissamme historia on käsin kosketeltavaa näyttelyissä, opastuksissa ja lukuisissa tapahtumissa. Kulttuuriperinnön vaaliminen ja avaaminen yleisölle on kaupunginmuseon tärkeä tehtävä, huolehdimme myös kulttuuriympäristön viranomaistehtävistä Espoossa. Museo on espoolaisten kanssa kulkija, yhdessä opimme ja oivallamme. Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja Saaristomuseo Pentala.  

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme