Karisto

Kariston kesän ja syksyn kirjakatalogi on nyt julki

Jaa

Kariston kaunokirjojen parissa voi sukeltaa kiinnostavien esikoisteosten maailmaan, nauttia kihelmöivästä romantiikasta, pohtia elämän ja kuoleman suuria kysymyksiä sekä kokea piinaavaa jännitystä mm. Jack Reacherin kanssa. Kati Outisen odotettu muistelmateos Niin lähelle kuin muistan piirtää kuvan siitä, millaista on omistautua taiteen tekemiselle.

Kariston käsikirjoituskilpailun Elämää 20-luvulla voittanut Miska Karhu antaa äänen transsukupuolisuudelle trillerimäisessä esikoisromaanissaan Alex. Lasse Honkasen nokkelassa esikoisdekkarissa Tilaisuus tekee murhaajan ratkotaan museomurhaa Tampereen kesässä.

Anu Joenpolvi aloittaa uuden ihastuttavan, maalaisromantiikkaa tihkuvan sarjan romaanilla Poutaa ja perunankukkia. Marika Riikosen Lasinen merenneito puolestaan on vastustamatonta herkkua chicklitin, fantasian ja seikkailun ystäville.

Rakastetun pohjalaiskertojan Eira Pättikankaan romaani Talvella päivät ovat pitkiä on juureva tarina viime vuosisadan alun vahvoista naisista. Tiiliskivi-palkinnon voittaneen Kirsi Alanivan uutuusromaani Kuplat kuvaa koskettavasti elämänjanoa ja kuolemanpelkoa.

Historiallista jännitystä tarjoilee vuoden 2018 Johtolanka-palkinnon voittajan Timo Saarron uutuus Pimenevässä kaupungissa. Se on vahva kaupunkikuvaus talvisodan kynnyksellä kärvistelevästä Helsingistä. Atso Haapasen jännittävä sotaromaani Kaukopartio Rastas puolestaan perustuu aitoon kaukopartioraporttiin.

Ulkomaisista suursuosikeista Ann Cleeves on ehtinyt Shetlanti-sarjan päätösosaan romaanillaan Kulovalkea. Englantilaisperheen lastenhoitaja löydetään hirttäytyneenä - mutta onko kyseessä murha vai itsemurha? Lee ja Andrew Child tarjoilevat jälleen räväkkää ja kovaa toimintaa romaanissa Pahaa verta, jonka päähenkilönä on tietenkin teräksinen trillerisankari Jack Reacher.

Tietokirjoja taiteen ystäville – Kati Outisen muistelmat ilmestyvät elokuussa

Kati Outisen Niin lähelle kuin muistan piirtää kalenterimerkintöjen kautta kuvan siitä, millaista on omistautua taiteen tekemiselle. Mitä reittejä kulkien ovat löytyneet harmonia ja oma tie? Outisen muistelmat ilmestyvät elokuussa.

Kansallisbaletin historiikki Se alkoi joutsenesta kattaa 100 vuotta suomalaisen baletin historiaa. Kimmo Miettisen tarinakokoelmassa Irwin Goodmanin lähipiiri kertoo kokemuksiaan artistista. Näin piirtyy kuva rakastetusta kansantaiteilijasta.

Adrienne Brodeurin Villi jahti kertoo äidin salasuhteesta teini-ikäisen tyttären silmin. 17-vuotiaan Dara McAnultyn Nuoren luonnontutkijan päiväkirja on noussut ilmiöksi maailmalla. Teos tarkastelee luontoa vivahteikkaasti autistisen teinipojan näkökulmasta.

Lasten- ja nuortenkirjasarjoissa valloittavia uutuuksia ja odotettuja jatko-osia

Lasten- ja nuortenkirjojen kesä ja syksy tarjoavat kiinnostavia uutuuksia, mutta myös moni suosittu kirjasarja saa jatkoa. Pilke Salon Superluokka -Setvijäkerhon salakokous starttaa mahtavan alakoululaisten kirjasarjan, jossa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu. Myös nuoria futarinalkuja hemmotellaan, sillä entisen urheilutoimittajan Kalle Veirton Meidän omat EM-kisat -kirja aloittaa uuden hilpeän jalkapalloon keskittyvän nuortensarjan.

Kariston ensimmäinen selkokirja, Mimmu Tihinen-Wariksen sympaattinen Kalevin kesätarina, vie lukijan kesänmittaiselle seikkailulle. Selkokieltä tarvitsee Suomessa jopa 700 000 henkilöä, ja kirja sopii mainiosti esimerkiksi maahanmuuttajille. Päivi Lukkarilan Kerrostaloponi Kemppainen on hauska ja helppolukuinen tarina erikoislaatuisen ponin ja tytön ystävyydestä.

Nuortenkirjoista löytyy seikkailuja moneen makuun. Taina Haahtin Aavikkotien hyypiö on vauhdikas ja voimaannuttava tarina selviytymisestä murrosiän kynnyksellä. Vilu Varennon Be Coolin villissä jatko-osassa Be cool - Jäykkänä Jenkeissä panokset kovenevat ja suorastaan jäykistyvät, kun Tassu ja Justus pääsevät reissulle New Yorkiin. Justus livahtaa erotiikkamessuille tapaamaan idoleitaan, ja Tassu töpeksii yrittäessään nettiseksiä.

Mirva Levolan hauska, varhaisteineille suunnattu kirjasarja saa jatkoa Ujo elämäni -teoksella. Itsenäistymisestä haaveilevia nuoria kiinnostaa varmasti Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu, joka on valloittava romaani Emmin ensimmäisestä opiskelijasyksystä.

Kurkkaa kaikki kirjauutuudet katalogista >>

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Vedos- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot:

Kaunokirjat: Jenni Heiti, jenni.heiti@otava.fi, p. 044 358 5060

Tietokirjat: Adèle Couavoux, adele.couavoux@otava.fi, p. 045 142 5272

Lasten- ja nuortenkirjat: Hanna Ristimäki, hanna.ristimaki@otava.fi, p. 0400 816 943

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Kati Outisen lyyrisen kauniit muistelmat päästävät lähelle rakastetun taiteilijan elämää9.8.2021 08:22:00 EEST | Tiedote

Näyttelijä Kati Outinen rakastaa pitkiä kävelyretkiä, museoita, lukemista, runoja, sienestämistä, teatteria, elokuvaa, virkkausta, ruuanlaittoa, autolla ajelua, vanhoja puita, kirppareita, ihmisten tarinoita, muutoksia, keskusteluja, prosesseja, juustoja ja punaviiniä. Tästä kaikesta sekä lukuisista tunnetuista työprojekteistaan hän kirjoittaa uutuuskirjassaan Niin lähelle kuin muistan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme