Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Karttapalautekysely kantatien 67 parantamisesta Ilmajoen ja Seinäjoen välillä

Jaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus suunnittelee kantatien 67 parantamista Ilmajoen ja Seinäjoen välillä. Hankkeen suunnitteluun ja ympäristövaikutustaen arviointiin littyen on avattu karttapalautekysely, jonka avulla kerätään tietoa alueen nykytilasta sekä kartoitetaan linjausvaihtoehtoja sekä niiden vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön.

Kantatien 67 parantaminen Seinäjoen ja Ilmajoen välillä on parhaillaan suunnitteluvaiheessa.
Kantatien 67 parantaminen Seinäjoen ja Ilmajoen välillä on parhaillaan suunnitteluvaiheessa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus suunnittelee kantatien 67 parantamista Ilmajoen ja Seinäjoen välillä. Suunnittelukonsulttina toimii Ramboll Finland Oy. Hankkeen suunnittelu ja ympäristövaikutusten arviointi (YVA) on edennyt ja siihen liittyen avataan karttapalautekysely, jonka kautta yleisöllä on mahdollisuus antaa palautetta suunnitelmista. Kysely on avoinna 7.6.-4.7.2021.

Karttapalautekyselyssä vastaajat voivat merkitä kartalle tietoa alueen nykytilasta sekä kommentoida arvioitavia linjausvaihtoehtoja sekä niiden vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön. Kyselyssä esitetään YVA:ssa arvioitavat linjausvaihtoehdot VE0+, VE1A, ja VE1B, VE2, VE3A ja VE3B sekä niihin liittyvät rinnakkaistieyhteydet. Myös mahdolliset Suupohjan rataan tarvittavat muutokset on esitetty vaihtoehdoittain. Kartoilla ei ole vielä esitetty jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä, ne suunnitellaan hankkeen edetessä rinnakkaisteiden yhteyteen. Saatavaa palautetta hyödynnetään suunnittelussa ja vaikutusten arvioinnissa.

Kesäkuussa järjestetään alueen yrittäjille ja elinkeinoelämää edustaville tahoille suunnattu kutsutyöpaja tiejärjestelyistä. Syksyllä järjestetään lisäksi vaikutustyöpaja, jonne kutsutaan ensimmäistä työpajaa laajemmin myös paikallisten asukas-, harrastus- ja luontojärjestöjen edustajia, maanomistajia, lähiasukkaita sekä postituslistalle ilmoittautuneita kertomaan näkemyksiään hankkeen vaikutuksista elinoloihin ja viihtyvyyteen.

Ympäristövaikutusten arviointiselostus valmistuu loppuvuodesta 2021, jolloin sitä esitellään yleisölle ja siitä voi jättää mielipiteitä. Sen jälkeen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tekee päätöksen jatkosuunnitteluun valittavasta vaihtoehdosta, josta laaditaan yleissuunnitelma kesään 2022 mennessä.

Arvioitavien linjausvaihtoehtojen tarkemmat kuvaukset, suunnitelmakarttaluonnokset sekä linkki kyselyyn löytyvät Väyläviraston hankesivuta. Sivulla kerrotaan myös YVA-menettelystä, suunnittelun etenemisestä ja osallistumismahdollisuuksista sekä hankkeen aikataulusta ja tavoitteista. Linkin hankesivulle sekä hankkeen YVA-menettelyn verkkosivulle löydät tämän tiedotteen linkit-osiosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeesta vastaava
Minna Pasanen
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Puh. 0295 027 027
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Suunnittelun projektipäällikkö:
Satu Rajava
Ramboll Finland Oy
Puh. 040 5957160

YVA-menettelyn vastuuhenkilö:
Joonas Hokkanen
Ramboll Finland Oy
Puh. 0400 355260

Kuvat

Kantatien 67 parantaminen Seinäjoen ja Ilmajoen välillä on parhaillaan suunnitteluvaiheessa.
Kantatien 67 parantaminen Seinäjoen ja Ilmajoen välillä on parhaillaan suunnitteluvaiheessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

För Natura 2000-området Kristinestads skärgård utarbetas en skötsel- och användningsplan åren 2021-2022 (Österbotten)16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Under åren 2021–2022 utarbetas en skötsel- och användningsplan för Natura 2000-området (FI0800134) som ligger i Kristinestads och delvis i Närpes och Kaskö skärgård. Skötsel- och användningsplanen främjar att målen för nätverket Natura 2000 verkställs, dvs. att livsmiljöerna för naturtyper och arter som fastställts i habitatdirektivet tryggas.

Kristiinankaupungin saariston Natura 2000 -alueelle laaditaan hoito- ja käyttösuunnitelma vuosina 2021-2022 (Pohjanmaa)16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Kristiinankaupungin sekä osittain Närpiön ja Kaskisten saaristossa sijaitsevalle Natura 2000 -alueelle (FI0800134) laaditaan käyttö- ja hoitosuunnitelma vuosien 2021-2022 aikana. Käyttö- ja hoitosuunnitelmalla edistetään Natura 2000 -verkoston tavoitteiden toteutumista, eli luontodirektiivissä määriteltyjen luontotyyppien ja lajien elinympäristöjen turvaamista.

Erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan määrät tuplaantuvat: poikasten palautus kotijokiin alkaa14.6.2021 10:14:34 EEST | Tiedote

Kesäkuussa kaksi vuotta Norjassa laitoskasvatuksessa kasvaneet jokihelmisimpukan eli raakun poikaset palaavat Mustion- ja Ähtävänjokeen. Ilman apua nämä raakkukannat katoaisivat kahdessakymmenessä vuodessa. Palautus tuplaa Mustion- ja Ähtävänjoen raakkujen määrän ja antaa toivoa niiden tulevaisuudesta. Perjantaina 18.6.2021 järjestetään aiheesta mediatilaisuudet Ähtävän- ja Mustionjoella.

Pohjavesialueiden rajaaminen ja luokitus Kauhavalla ja Kurikassa on valmistunut (Etelä-Pohjanmaa)11.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Niiden pohjavesialueiden, joiden pääsijaintikunta on Kauhava, luokitus- ja rajausmuutosehdotuksiin oli mahdollista esittää hydrogeologisia ja muita luokituksen kannalta olennaisia lisätietoja ajalla 5.2.–19.3.2021. Niiden pohjavesialueiden, joiden pääsijaintikunta on Kurikka, luokitus- ja rajausmuutosehdotuksiin oli mahdollista esittää hydrogeologisia ja muita luokituksen kannalta olennaisia lisätietoja ajalla 18.3.–6.5.2021. Em. kuulemisaikojen jälkeen ELY-keskus on käynyt läpi palautteet ja antanut niihin vastineensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme