Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kasin katutyöt laajenevat Runeberginkadulla – työt aiheuttavat muutoksia liikenteeseen Mannerheimintiellä

Jaa

Kasin katutöiden eli Caloniuksenkadun, Helsinginkadun ja Runeberginkadun perusparannuksen katutyömaa laajenee ajoradalle Runeberginkadulla 29.3. alkavalla viikolla, mistä aiheutuu liikennemuutoksia Mannerheimintiellä.

Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys helmikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy.
Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys helmikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy.

Kasin katutöiden työmaa Runeberginkadun pohjoispuolella laajenee ajoradalle Mannerheimintien ja Ruusulankadun välisellä osuudella. Helsinginkatua Töölöön kulkeva autoliikenne ohjataan ajamaan ratikkakiskoille Mannerheimintien risteyksen jälkeen. Myös risteyksen liikennevaloihin tulee muutoksia. 

Muutokset vaikuttavat myös pyöräilijöiden liikkumiseen. Helsinginkadulta Mannerheimintien yli Runeberginkadulle liikkuva pyöräliikenne siirtyy ajoradan reunaan. Jalankulku jatkuu samaan tapaan kuin tähänkin asti eli katutyömaan viereistä kavennettua jalkakäytävää pitkin.

Muutokset voivat aiheuttaa ajoittaista ruuhkaa risteysalueella.

Lisää muutoksia Mannerheimintien liikenteeseen toukokuussa

Toukokuussa työmaa laajenee Mannerheimintien reunimmaisella ajokaistalle keskustan suuntaan, jolloin autot siirtyvät ajamaan yhdelle ajokaistalle noin 50 metrin matkalla Runeberginkadun risteykseen saakka. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ennen töiden aloitusta.

Toukokuussa Kasin katutöiden työmaa-alueet laajenevat myös ratikkakiskoille ja raitioliikenne siirtyy poikkeusreiteille Kalliossa, Alppiharjussa ja Töölössä. HSL tiedotti muutoksista tarkemmin 4.2. Katso kartat ja lue lisää HSL:n tiedotteesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila
tiimipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
puh. 09 310 15368
liisa.taskila@hel.fi

Marja Jokinen
Hankekoordinaattori
Louhintahiekka Oy
puh. 044 755 3388
marja.jokinen@louhintahiekka.fi

Kuvat

Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys helmikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy.
Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteys helmikuussa 2021. Kuva: Louhintahiekka Oy.
Lataa
Mannerheimintien ja Runeberginkadun poikkeusreitit kartalla.
Mannerheimintien ja Runeberginkadun poikkeusreitit kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme