Kustannusosakeyhtiö Otava

Kasvitantraa, perhesalaisuuksia ja huumoria versova romaani kasviholistista elämänsä ryteikössä

Jaa

Katariina Vuori: Juurikasvua

Ilmestyy 28.3.

Kasvun paikka -romaanissa tutustuimme perheenäiti Silviaan, jonka vaarattomalta vaikuttava viherkasviharrastus rönsyili hallitsemattomasti ja villiinnytti myös parisuhteen kasvupaikat. Nyt vakavasta huonekasviaddiktiosta toipuva Silvia on uuden edessä: avioliitto kuihtuu olemattomiin ja työpaikka rautakaupan viherosastolla on vaarassa joutua leikkuriin. Juurettomuuden tunnetta lisäävät sekavat tunteet rakasta Risto-työtoveria kohtaan.

Kun vanhasta sukutalosta, Jerikosta, löytyy Silvialle uusi tukikohta, alkaa lemmekkään bisnesidean lisäksi puskea esiin myös arvoitus, jonka ratkaiseminen saattaa muuttaa koko Silvian elämän.

Juurikasvua-romaanissa juurihoitoa saavat niin kasvit kuin ihmiset. Kasvun paikka -teoksen itsenäisessä jatko-osassa Vuori möyhentää tragediaa ja komediaa yhteen elämänmakuisesti. Humoristisena kukkivan pinnan alla kommunikaatiovaikeuksilla ja perhesuhteilla on tärkeä osa: siinä missä piilevät traumat ja vahingoittuneet juuret heijastuvat myös näkyviin elämän osiin, terveinä ne tukevat ja ravitsevat.

Katariina Vuori (s. 1971) on kirjailija ja sanataideohjaaja. Hänellä on takanaan mittava tuotanto romaaneja ja tietokirjoja keittokirjoista elämäkertoihin ja koskettaviin tositarinoihin. Vuori on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa, nykyisin hän asuu kahden tyttärensä kanssa Oulussa.

Arvostelukappaleet, lisätiedot, haastattelupyynnöt: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme