Kustannusosakeyhtiö Otava

Kate Mortonin uutuusromaanissa perhesalaisuudet avautuvat Australian lämmössä

Jaa
Takaisin kotiin on romaani suvusta ja tarinoiden kertomisesta, salaisuuksista ja valheista sekä totuuden parantavasta voimasta. Kauan odotettu teos on Kate Mortonia luomisvoimaisimmillaan.

Kate Morton: Takaisin kotiin

Ilmestyy 6.4.

Työnsä menettänyt toimittaja Jess palaa Lontoosta Australiaan, kun hänen isoäitinsä kiidätetään sairaalaan. Perillä Jess löytää uuden siteen synnyinmaahansa: siellä odottavat sukulaiset, joita hän ei ole koskaan tavannut, kodit, joissa hän ei ole koskaan käynyt, ja tarinat, joita hän ei ole koskaan kuullut.

Jess ryhtyy penkomaan menneitä ja törmää traagisen kohtalon jouluaattona 1959 kokeneen perheen tarinaan. Yllättäen tarinalla on kytkös hänen omaan perheeseensä. Voisiko vanha mysteeri olla selvitettävissä? Ja voisiko Jess löytää vastauksia myös omaa elämäänsä koskeviin kysymyksiin?

Takaisin kotiin on taidokkaasti kirjoitettu teos täynnä perhesalaisuuksia, jotka avautuvat Australian auringon lämmössä vastustamattoman mukaansatempaavasti.

Kate Morton (s. 1976) on australialainen menestyskirjailija, jonka teoksia ylistävät niin lukijat kuin kriitikotkin. Hänen kirjojaan on myyty yli 16 miljoonaa kappaletta, ja ne ovat nousseet myyntilistojen ykkösiksi ympäri maailmaa. Koronan aikaan Lontoosta takaisin Australiaan muuttanut kirjailija rakastui uudelleen synnyinmaahansa, ja Takaisin kotiin –teos vaati saada tulla kirjoitetuksi.

Kate Mortonia kiinnostavat perheet ja suvut. Ne ovat hänen mukaansa täydellisiä pienoisnäyttämöjä, joiden kautta voi tutkia ihmisyyden suuria teemoja. Mortonille tunnusomaiset mysteerit, menneisyyden kaiut sekä ihmisten väliset suhteet ovat läsnä myös tässä romaanissa. Se mistä ihmiset puhuvat ja mitä he jättävät sanomatta kertoo paljon ihmisistä itsestään, Morton toteaa.

Morton rakentaa romaaniaan myös tarinankerrontateeman ympärille. Tarinat, joita ihmiset kertovat tapahtumista, muuttuvat osaksi heitä itseään. Totuuden ja kertomusten välillä on myös kitkaa. Siksi on tärkeää tunnistaa, kenen tulkintaan tarinat perustuvat ja millaisia päämääriä ne ajavat.

Morton ei ole julkaissut romaania viiteen vuoteen, ja Takaisin kotiin on siksi kiihkeästi odotettu kansainvälinen kirjallisuustapaus.  

Kate Mortonista sanottua:

”Herkullisen vastustamaton.” – Liane Moriarty 

 ”Täyteläinen herkkupala.” – Washington Post

Saa sinut muistamaan, miksi rakastat lukemista.” – Reader´s Digest 

Arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme