Kustannusosakeyhtiö Otava

Katja Ketun odotettu uutuusromaani ilmestyy syyskuussa 2023

Jaa
Erään kissan tutkimuksia julkaistaan 27.9.2023. Romaani kieppuu aikojen lävitse ja antautuu villille luonnolle ja perillistä ikävöivän veren kutsulle.

Kirjailija saa keskenmenon ja menettää kykynsä puhua ja kirjoittaa. Paikalle lähetetään Taivaiden Tutkimustoimistosta Etsivä, mutta jokin menee pieleen, ja tuvan nurkkaan ilmestyykin Kissa, joka käy tutkimaan vintin lattialuukusta löytynyttä Isoisoäidin päiväkirjaa.

Kun uusi elämä on menetetty, kääntää Kirjailija katseensa menneisyyteen ja ikiaikaisiin syntysanoihin. Niiden taitajalla, Isoisoäidillä, on suomen kielen väessä ja voimassa parantajien mahti. Voiko menneestä löytää lohdun ja tarkoituksen elämälle, kun tulevaisuutta ei ole?

– Teos on minulle erittäin henkilökohtainen. Tämän kirjan ja uuden kustantamon kanssa olen tuntenut vapauden ja kirjoittamisen riemua kuin lieasta päästetty hankivasa. Samalla kirja on ylistys kielelle ja kulttuurille, jota ilman Suomea ei olisi, Katja Kettu toteaa.

KATJA KETTU on moninkertaisesti palkittu kirjailija. Erään kissan tutkimuksia on hänen kuudes romaaninsa. Kettu sai Tiiliskivi-palkinnon esikoisromaanistaan Surujenkerääjä (2005). Vuonna 2011 ilmestynyt Kätilö oli suurmenestys, joka sai Runeberg- ja Kalevi Jäntin palkinnon sekä Kiitos kirjasta -mitalin. Antti J. Jokinen ohjasi teoksesta samannimisen elokuvan. Vuonna 2018 julkaistu Rose on poissa oli Finlandia-ehdokkaana. Katja Ketun teoksia on käännetty yhteensä yli 20 kielelle.

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut: jenni.heiti@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme