Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Katse horisontissa -näyttelyssä siivotaan Itämerta ja sukelletaan meren pohjaan

Jaa

14.2.2019 avautuva Katse horisontissa -näyttely käsittelee Espoon merellisyyttä elämyksellisesti ja vuorovaikutteisesti. Espoo on Itämeren rannalla sijaitseva merellinen kaupunki, jolla on pitkä rantaviiva ja monimuotoinen saaristo.

Katse horisontissa - näyttely merellisestä Espoosta. Kuva: Tommi Heinonen
Katse horisontissa - näyttely merellisestä Espoosta. Kuva: Tommi Heinonen

Näyttelyn kohokohtia ovat Siisti Itämeri -peli ja sukellus Itämereen 360-videotekniikalla. 

Siisti Itämeri -peli on animoitu verkkopohjainen peli, jota näyttelykävijä voi pelata omalla mobiililaitteellaan. Pelin tavoitteena on siivota Itämeri muoviroskasta värikkäiden sukellusveneiden avulla. Mitä taitavammin merta siivoaa sitä paremmin myös kalat viihtyvät meressä ja lisääntyvät pelin meressä. Pelin eteneminen vaatii myös näyttelyyn tutustumista ja sieltä löytyvien koodien etsimistä. Pelin on toteuttanut Espoon kaupunginmuseolle ranskalainen mediatekniikan opiskelija Corentin Thomasset, ja se on pelattavissa vain Katse horisontissa -näyttelyssä.

Katse horisontissa -näyttelyssä pääsee sukeltamaan Itämereen. 360°-sukellusvideo on toteutettu kameralla, joka tallentaa samalla kertaa kuvaa kameran jokaisesta kuvakulmasta ja katsoja voi päättää vapaasti lasien läpi, mihin suuntaan katsoo. Veden alla voi tutkia meren pohjaa ja kasvillisuutta, törmätä sukeltajaan tai nähdä meduusan. Video on kuvattu Espoon Kytössä ja se on samalla dokumentti Espoon rantojen veden tilasta ja olosuhteista loka-marraskuussa 2018.

Katse horisontissa -näyttelyn suojelijana toimii espoolainen vapaa-ajankalastaja ja kalakauppias yrittäjä Max Grönholm. Grönholm on mukana tuottamassa sisältöä näyttelyn ohjelmaan ja tarjoaa asiantuntijuuttaan erilaisissa tilaisuuksissa näyttelyn yhteydessä.

Näyttelyn oheisohjelmalla tarjotaan oivalluksia ja elämyksiä, ja vapaan sisäänpääsyn perjantai-illoissa voi osallistua rantarentoutukseen, Silent Discoon tai tunnetun kalapiirtäjän Sakke Yrjölän kalanpiirustustunnille. Kaikki ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan.

Näyttely on avoinna 14.2.2019-2.2.2020 ja se tukee Espoon kaupunginmuseon merellisiä ja saaristokulttuuriin keskittyviä teemoja sekä viime kesänä avatun uuden museokohteemme Saaristomuseo Pentalan sisältöjä. Merellisen asuinalueen, Kivenlahden, asukkaat ovat myös osallistuneet näyttelyn sisältötuotantoon museon järjestämissä työpajoissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Vento
Intendentti
Puh +358 50 3634 985
minna.vento@espoo.fi

Kuvat

Katse horisontissa - näyttely merellisestä Espoosta. Kuva: Tommi Heinonen
Katse horisontissa - näyttely merellisestä Espoosta. Kuva: Tommi Heinonen
Lataa
Merellinen Espoo. Kuva: Tommi Heinonen
Merellinen Espoo. Kuva: Tommi Heinonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvat KAMU Näyttelykeskus WeeGeellä, Talomuseo Glims, Huvilamuseo Villa Rulludd, Koulumuseo Lagstad ja vuonna 2018 avattu Saaristomuseo Pentala. Espoon kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, jonka tehtävänä on vaalia, tutkia ja tallentaa Espoon alueen historiaa, asukkaiden tarinoita ja kulttuuriperintöä.

www.espoonkaupunginmuseo.fi | www.kulttuuriespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden terveysasemajärjestelyt selvityksessä1.7.2020 15:30:12 EESTTiedote

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Rakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme