Matkus Shopping Center

Kauppakeskus Matkuksen ulkopuisto sai nimen – nimiehdotuksia tuli tuhansia

Jaa

Kuopion alueen asukkaat pääsivät ideoimaan Matkuksen piha-alueelle kesällä aukeavan Kuopio-teemaisen aktiviteettipuiston nimeä. Erilaisista leikki- ja liikunta-alueista, istuskelupaikoista, kahvilaterassista sekä torialueesta koostuvan puiston nimeksi valittiin tuhansien ehdotusten joukosta Olopuisto. Nimi julkaistiin lauantaina 16.5. Matkuksen KesäShow-livestreamissa.

Matkus kutsui huhtikuussa Kuopion alueen asukkaat mukaan ehdottamaan nimeä Matkuksen Kuopio-teemaiselle aktiviteettipuistolle. Kaikkiaan puistolle ehdotti nimeä verkkosivujen lomakkeen kautta 1247 ihmistä, joista jokainen antoi 1–3 nimiehdotusta. Nimiehdotuksia nimikilpailuun kertyi yhteensä 3201 kappaletta. Näiden joukosta Matkuksen raati valitsi voittajanimen, jota ehdotti Matkuksessa usein asioiva Jaana Jekkonen.

–Olopuisto-nimi tuli mieleeni melko äkkiä puiston kuvia katsoessa. Nimen tuli mielestäni kuvastaa, että puisto on tarkoitettu kaikenikäisille, ei pelkästään leikkiin. Halusin myös varmistaa, että ehdottamani nimi ei ole jo jossain toisessa paikassa käytössä, kuvailee Jekkonen.

Jekkonen voitti ehdotuksestaan Micro Downtown -potkulaudan, jota aikoo kokeilla varovaisesti, jotta puistoon ei tarvitse tulla tutustumaan kainalosauvojen kanssa. Kauppakeskusjohtaja Minna Karppinen haluaa Matkuksen puolesta kiittää Jekkosta ja kaikkia muita nimeämiseen osallistuneita.

Matkuksen kauppakeskusjohtaja Minna Karppinen kertoo, miksi Olopuisto valikoitui teemapuiston nimeksi. 

– Olopuisto on positiivinen ja kuvaava nimi puistolle, jossa on paljon erilaisia toimintoja. Puistossa jokainen voi oleilla ja olla itsensä näköisesti pelaten pihapelejä tai nauttien vaikkapa kupista kahvia. Nimi sopii hyvin yhteen myös Matkuksen Elohuoneen kanssa, jossa järjestetään normaaliaikana aktiivisesti erilaisia tapahtumia. Puiston nimen haluttiin lisäksi sopivan yhteen jo ennakkoon nimettyjen puiston leikkialueiden – Pikku-Tahkon, Pikku-Vänärin, Pikku-Puijon ja Pikku-Kallavesj’n – kanssa, niiden äärellä toivomme näkevämme iloista savolaista oloilua.

– Olemme todella iloisia, että nimikilpailu keräsi näin runsain määrin osallistujia ja todella hyviä nimiehdotuksia! Olopuisto on alueen yhteinen projekti, joka on saanut alkunsa kävijöidemme toiveista ja tarpeista. Siksi on erityisen hienoa nähdä, että se on herättänyt jo rakennusvaiheessa näin runsaasti kiinnostusta.

Katso KesäShow-live ja nimen julkistus jälkikäteen
Matkuksen järjestämästä ja juontaja ja toimittajaAki Linnanahteen luotsaamasta koko perheen KesäShow-livestä on tulossa tallenne myöhempää katselua varten. Mukana koko perheen show’ssa oli myös näyttelijä ja koomikko Christoffer Strandberg sekä hänen televisiosta tutut hahmonsa Salon Seija ja Nöpö-Felix sekä katsojien äänestämä yllätyshahmo.
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Minna Karppinen, kauppakeskusjohtaja
0400 668 335
minna.karppinen@ingka.com

Lue lisää Matkuksen Olopuisto-hankkeesta:
https://www.matkusshoppingcenter.fi/events/-/events/504/Matkukseen-avautuu-kesalla-ainutlaatuinen-ulkopuisto

Lataa faktaliite & kuvia median käyttöön:
https://drive.google.com/drive/folders/1XRpmLgW0Tn7RHeFepRfpJtW7RV4zTMa_

Tietoja julkaisijasta

Matkus Shopping Center
Matkus Shopping CenterTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Matkus Shopping Center

Kauppakeskus Matkukseen uusi ravintolakulmaus – Kuopion uusien ravintolaketjujen antimia voi syödä myös terassilla22.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Matkuksen ja samalla koko Kuopion ravintolatarjonta monipuolistuu, kun kauppakeskukseen avataan kokonaan uudistettu ravintola-alue. Alue avaa ovensa kesäkuun aikana kahden tunnetun ravintolatoimijan johdolla, kun raikasta street foodia tarjoava Fafa’s ja sushiravintola Luckiefun’s avaavat Matkukseen ensimmäiset ravintolansa Kuopiossa.

Kauppakeskus Matkus kannustaa vastuullisiin valintoihin Black Fridayna19.11.2020 14:48:47 EET | Tiedote

Black Fridayn yhteydessä keskustellaan vuosittain liikakulutuksesta ja tarpeettoman tavaran ostamisesta. “Valitse ajatuksella, käytä rakkaudella” -teemalla kauppakeskus Matkus rohkaisee kuluttamaan vastuullisesti myös Black Fridayna. Ingka Centers nostaa teemaa vahvasti esille Euroopassa ja Venäjällä kaksi viikkoa kestävässä kampanjassaan 23.11.–6.12. välisenä aikana. Nyt lanseerattava kampanja on osa Ingka Centersin laajempaa toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään edistämään kestäviä elintapoja sekä ideologiaa, jossa ostoksia tehtäisiin harkiten ja olemassa olevista tavaroista huolehdittaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme