Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 26.10.2020

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Jokisillan asemakaavan kaupunkiradan kasvu- ja kehityskäytävällä 500 metrin päässä Espoon keskuksen juna-asemasta. Alueelle suunnitellaan kaupunkirakennetta tiivistävää asuinrakentamista alueen kulttuuriarvot ja luontoarvot huomioiden.

Asemakaavan alueelle tulee pääosin asuinrakentamista. Espoon VPK:n talon alue on yleisten rakennusten korttelialuetta ja alueen vanhimmat rakennukset suojellaan. Espoonjoen ja Kannusillanmäen ympäristöön tulee viheralueita ja alueen läpi kulkevien ekologisten yhteyksien jatkuvuus on huomioitu kaavamerkinnöin. Kaavassa osoitetaan lisäksi alueen sisäiset liikenneyhteydet sekä määritellään Espoonväylän ja Kirkkojärventien vaatimat katualueet.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Kokinniityn asemakaavan muutoksen Henttaalla. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa Suurpellon keskusta-alueen eteläkärjen rakentumaton toimistorakennusten kortteli asuinkerrostalojen kortteliksi. Pääosin kuusikerroksiset rakennukset rajaavat suojaisen sisäpihan, jonne sijoittuu korttelipäiväkoti.

Valtuustoaloitevastauksen yhteydessä Henttaan liikenneyhteyksien parantamiseksi kaupunginhallitus päätti antaa erillisen valmistelukehotuksen, jossa kehotetaan avaamaan Vanha Lillhemtintie tilapäisesti ajoyhteydeksi turvallisuutta lisäävin liikennemerkin ja muin toimenpitein. Ajoneuvoliikenteen salliminen vaatii kuitenkin toimia Maakirjantien suoran ja Vanhan Lillhemtintien turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi kaupunginhallitus päätti kehottaa kaupunkitekniikan keskusta ja teknistä lautakuntaa, joille päätäntävalta on johtosäännöissä delegoitu, valmistelemaan ja tekemään välittömästi tarpeelliset päätökset ja toteuttamaan toimenpiteet Henttaan ja Suurpellon alueen liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi erityisesti Opinmäen koulun ympäristössä.

Kaupunginhallitus palautti valmisteltavaksi päätöksen päiväkodissa tapahtuvan varhaiskasvatuksen palvelusetelistä.

Valtuustoaloitevastaus nuorten kesäsetelin hyödyntämisen mahdollistamiseksi myös kotitalouksissa sekä Espoon kannustamiseksi myös muihin nuorten kesätöitä ja työllisyyttä lisääviin toimiin palautettiin.

Kaupunginhallituksen esityslista 26.10.2020 https://espooprodfi.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2020523385

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Syksyn ylioppilaat lakitetaan Espoon lukioissa 4.12.2020. Lukiot siirtyvät osittaiseen etäopetukseen kuunvaihteessa.23.11.2020 13:17:33 EETTiedote

Espoon lukioissa syksyn ylioppilaiden juhla ja lakitus järjestetään pienimuotoisesti 4.12.2020 noudattaen AVI:n ohjeistusta. Lämpimästi onnea syksyn ylioppilaille! Lukioissa siirrytään lisäksi AVI:n päätöksen mukaisesti marras-joulukuun 2020 vaihteessa hybridimalliin, jossa osa opiskelijoista on vuorollaan etäopetuksessa. Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet omalta lukioltaan.

Evenemang och utbildningar för företagare och företag i en kalender23.11.2020 08:30:00 EETTiedote

Esbo testar en ny digital evenemangskalender med uppgifter om evenemang och utbildningar i regionen för företag, företagare och dem som planerar att starta eget. Kalendern innehåller uppgifter om både fysiska och virtuella nätverksevenemang, företagarutbildningar, seminarier kring ett visst tema eller en viss bransch och till exempel ansökningstider för tillväxt- och acceleratorprogram.

Events and training courses for entrepreneurs and businesses published in a joint calendar23.11.2020 08:30:00 EETPress release

Espoo is testing a new digital event calendar that compiles information on events and training courses intended for local businesses, entrepreneurs and those interested in entrepreneurship. The calendar contains information on both physical and virtual networking events, entrepreneurship training courses, seminars concerning a specific theme or industry and, for example, the application periods of growth and accelerator programmes.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme