Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupunginhallitus päätti lomautuksista

Jaa

Kaupunginhallitus päätti tänään kokouksessaan kaupungin henkilöstöä koskevista lomautuksista.

Lomautukset koskevat yhteensä noin 3000 - 3500 henkilöä. Työntekijää kohden lomautuksia on tulossa 3-14 päivää. Joitakin yksittäisiä toimintoja on rajattu lomautusten ulkopuolelle: näitä ovat tietyt kriittiset toiminnot sekä ne toiminnot, joilla on erityinen rahoitusmalli. Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut ovat lain mukaan lomautusten ulkopuolella.

Jotta asukkaille tarjottavien palveluiden mahdollisimman sujuva jatkuminen voidaan turvata, on lomautukset mahdollista toteuttaa tämän ja ensi vuoden aikana.

- Näin jää aikaa lomautusten suunnitteluun ja järkevään aikatauluttamiseen. Tällä pyritään myös siihen, että lomautukset kuormittaisivat henkilöstöämme mahdollisimman vähän, kertoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Ei vaikutusta opetukseen

Sivistystoimen lomautusten pituus vaihtelee 3 -14 päivän välillä. Toimialajohtaja Christina Knookalan mukaan opettajiin kohdistetut lomautukset pyrittiin pitämään mahdollisimman alhaisina.

- Perusopetuksen opettajien kolmen päivän lomautus kohdistuu työn suunnitteluun ja koulutukseen tarkoitettuihin veso-päiviin, joten lomautukset eivät tule vaikuttamaan opetukseen eikä OKM:ltä saatuihin avustuksiin, kertoo Knookala.

Lomautukset eivät koske opettajia toisen asteen koulutuksessa lukioissa ja Vamialla, joissa rahoituspohja on erilainen. Lomautukset eivät koske myöskään psykologeja, kuraattoreita ja henkilökohtaisia avustajia perusopetuksessa.

Hoitajamitoituksesta huolehditaan

Varhaiskasvatuksessa osa lasten kanssa työskentelevästä henkilöstöstä lomautetaan seitsemäksi päiväksi. Lomautukset koskevat ainoastaan niitä työntekijöitä, joita ei lomautettu keväällä koronapandemiasta aiheutuneen poikkeustilanteen vuoksi.

- Pidämme kiinni hoitajamitoituksesta. Vanhemmille tullaan tarjoamaan mahdollisuus lapsen maksuttomaan poissaoloon kuten kesälomien aikana, Knookala sanoo.

Lomautusten pituus sosiaali- ja terveystoimessa vaihtelee 3-14 päivän välillä, ja ne toteutetaan yksiköstä ja toiminnosta riippuen joko kokopäiväisinä tai osittaisina lomautuksina. Toimialajohtaja Jukka Kentalan mukaan lomautuksissa huomioidaan erityisesti asiakas- ja potilasturvallisuus.

- Hoitajamitoitus säilyy säädetyllä tasolla koko ajan, kertoo Kentala.

Teknisessä toimessa ja konserniohjauksessa lomautusten kesto on pääsääntöisesti 14 päivää. Lomautukset eivät koske eläinlääkäreitä, vesilaitosten, jätelautakunnan eikä Pohjanmaan pelastuslaitoksen henkilöstöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme