Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupunginhallitus päätti yhteistoimintaneuvotteluista

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina 15.6. käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat Vaasan kaupungin koko henkilöstöä.

Tilinpäätösennuste vuodelle 2020 on 3,6 miljoonaa euroa. Kertyneen alijäämän kattamiseksi kaupungin on saavutettava tänä vuonna vähintään 13,3 miljoonan euron tulos. Vajetta tavoitteeseen on tällä hetkellä 9,7 miljoonaa euroa ja siitä enintään puolet (4,85 miljoonaa euroa) esitetään katettavaksi yhteistoimintaneuvotteluiden kautta saavutettavilla säästöillä.

- Säästöjä tavoitellaan ensisijaisesti lomautuksilla. Kaupunginhallituksen pohdittavaksi tulee elokuussa muitakin toimenpiteitä, kuten hankintakiellon jatkaminen vuoden loppuun saakka, kertoo talous- ja strategiajohtaja Miia Äkkinen.

Lähtökohtana on, että lomautukset koskevat kaikkia toimialoja. Tällä hetkellä henkilöstömenoihin kohdistuva säästötarve (4,85 milj. eur) tarkoittaa laskennallisesti noin 13 päivää palkatonta aikaa työntekijää kohden tänä vuonna.

Myös pandemiatilannetta seurataan edelleen. Mikäli se kärjistyy uudelleen, voidaan joutua tilanteeseen, jolloin joitakin kaupungin toimintoja ja yksikköjä suljetaan sekä palvelutarjontaa vähennetään.

- Jos näin tapahtuu, tullaan yhteistoimintamenettelyssä neuvottelemaan myös poikkeustilan rajoituksiin liittyvistä henkilöstöratkaisuista, kertoo henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme