HKLHKLHKL

Kaupunkipyöräpalvelu laajenee lähes koko Helsinkiin

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina 11.1. kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankintapäätöksen. Laajennuksen myötä palvelu tulee kattamaan lähes koko Helsingin alueen.

Muutoksia kauden pituuteen tai asemien määrään ei tehdä ennen vuotta 2025. Kuva: HKL/Tom Toikka
Muutoksia kauden pituuteen tai asemien määrään ei tehdä ennen vuotta 2025. Kuva: HKL/Tom Toikka

Tulevana kautena kaupunkipyöräpalvelu kattaa koko Helsingin lukuun ottamatta Kehä III:n ulkopuolelle jääviä alueita (Östersundom ja Ala-Tikkurila). Helsinkiin saadaan 105 uutta asemaa ja 1050 uutta pyörää, joilla täydennetään myös olemassa olevaa palvelualuetta. Asemien tarkkoja sijainteja suunnitellaan parhaillaan.

– Laajennusalueen pyöräasemia asennetaan tulevan kaupunkipyöräkauden alkupuolella vaiheittain ja uusia asemia otetaan käyttöön sitä mukaa, kun niitä saadaan paikalleen, kertoo HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

Palvelualueen laajentamisen vuoksi koko kauden käyttömaksu nousee viidellä eurolla, jolloin uusi kausimaksu on 35 euroa. Muut hinnat pysyvät ennallaan. Korotuksella katetaan palvelun kustannuksia, jotka ovat tämän ja edellisen laajennuksen myötä nousseet merkittävästi. Tällä mallilla käyttömaksuilla ja kaupungin tuella katettu osuus on muiden joukkoliikennepalveluiden tapaan tasapainossa.

Palvelua on kehitetty kaupunkilaisten kanssa

Kaupunkipyörien suosio, systeemin toimivuus ja kaupunkilaisten aktiivisuus ovat mahdollistaneet palvelun jatkuvan kehittämisen. Muutoksia kauden pituuteen tai asemien määrään ei kuitenkaan tehdä ennen vuotta 2025, jolloin nykyinen sopimuskausi päättyy. Nykyisten asemien paikkoihin voidaan kuitenkin tehdä muutoksia. Kaupunkilaisten toiveita tulevan laajennuksen asemapaikoista kyseltiin 2020 elo-syyskuussa.

– Haluamme kiittää kyselyihin vastanneita ja tietenkin kaikkia aktiivisia kaupunkipyöräilijöitä! Kova kysyntä on näyttänyt, että palvelulle on tarvetta ja kaupunkilaiset ovat ottaneet pyörät osaksi arkeaan pysyvästi. Laajennuksen lisääntyvä pyörämäärä parantaa saatavuutta myös verkoston kysytyimmillä vanhoilla alueilla ja toimintaa pyritään tulevinakin vuosina optimoimaan niin, että käytössä oleva järjestelmä parhaiten palvelee käyttäjiään, Mäkinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Samuli Mäkinen (HKL), p. 040 532 3594, samuli.makinen@hel.fi

Johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen (HSL), p. 050 385 5043, tarja.jaaskelainen@hsl.fi

Service Manager Juha Pitkänen (CityBike Finland Oy), p. 050 558 5446, jpitkanen@citybikefinland.fi

Kuvat

Muutoksia kauden pituuteen tai asemien määrään ei tehdä ennen vuotta 2025. Kuva: HKL/Tom Toikka
Muutoksia kauden pituuteen tai asemien määrään ei tehdä ennen vuotta 2025. Kuva: HKL/Tom Toikka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Helsingissä Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL ja Espoossa Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi. Palvelua ylläpitää CityBike Finland ja markkinoinnista, digipalveluista ja asiakassuhteista vastaa HSL. Kaupunkipyörien ja pyöräasemien mainospaikkojen myynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel.

HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme