Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kausi- ja sarjalippujen myynti on aloitettu linja-autoreitillä Vaala–Utajärvi–Oulu

Jaa

ELY-keskuksen kilpailuttamalla linja-autoreitillä Vaala–Utajärvi–Oulu on otettu käyttöön uusia kausi- ja sarjalipputuotteita, joiden myynti on nyt aloitettu. Liikenne on käynnistynyt talviaikataulukauden alkaessa 10.8.2022, ja vuoroja liikennöi Saaga Travel Oy. Liikenteessä voi matkustaa vain Matkahuollon lipputuotteilla.

Saaga Travel Oy:n vuoroissa voi matkustaa Matkahuollon matkakortille ladattavilla kausi- ja sarjalipputuotteilla. 30 päivän kausilipun voi ostaa yhteysväleille Utajärvi–Muhos (70 €), Utajärvi–Oulu (90 €), Vaala–Muhos (90 €) tai Vaala–Oulu (130 €). Kausilipuilla voi matkustaa myös A. Valppu Oy:n vuoroissa. Saatavilla on lisäksi matkan pituuden mukaan hinnoiteltu 44 matkan sarjalippu. Koulumatkatukea saavat opiskelijat puolestaan matkustavat Matkahuollon koulumatkatukilipuilla.

Kaikkia Matkahuollon matkakortille ladattavia lipputuotteita voi ostaa Matkahuollon Oulun toimipisteestä. Kausi- ja sarjalipputuotteita voi tilata myös Matkahuollon korttikaupasta (kauppa.matkahuolto.fi/pohjois-suomi). Kertalippuja taas voi ostaa linja-autosta, Matkahuollon verkkokaupasta tai Reitit ja Liput -sovelluksesta. Linja-autossa voi maksaa käteisellä ja yleisimmillä maksukorteilla.

Waltti-matkakortille ladatun, voimassa olevan Oulun ja Utajärven välisen kausilipun voi käyttää loppuun Saaga Travel Oy:n vuoroissa 30.9.2022 mennessä. Ohjeita Waltti-kausilipun käyttämisestä loppuun on saatavilla linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, puh. 0295 038 537

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Sievin Kenkäkankaan tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelman21.9.2022 09:48:14 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 28.9.2022 klo 17.00 alkaen Sievin kunnantalolla (Haikolantie 16, 85410 Sievi) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle www.ymparisto.fi/kenkakankaantuulivoimaYVA. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Semecon Oy) ja YVA-konsultin (AlustaConsulting Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä 21.9.–21.10.2022 Sievin, Reisjärven ja Toholammin kuntien sekä Kannuksen ja Kokkolan kaupunkien internet-sivuilla, mainittujen kuntien ja kaupunkien virastoissa ja pääkirjastoissa, hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/kenkakankaantuulivoimaYVA sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa (Veter

Avoimien työpaikkojen määrä kääntyi kasvuun Pohjois-Pohjanmaalla20.9.2022 08:11:29 EEST | Tiedote

Työttömyys on alentunut tasaisesti Pohjois-Pohjanmaalla alkuvuoden ajan kesäkuukausien hetkellistä lisäystä lukuun ottamatta. Elokuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Pohjois-Pohjanmaalla 17 600, mikä on noin 2 200 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Heinäkuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski reilulla 3 500:lla. Työttömistä kokoaikaisesti lomautettuja oli noin 700, mikä on 560 lomautettua vähemmän kuin vuosi sitten. Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli elokuussa 9,3 % ja koko maassa se oli 9,1 %. Työttömyysaste vaihteli Pohjois-Pohjanmaalla Lumijoen 3,9 %:n ja Pudasjärven 11,4 %:n välillä.

Kiitellyt Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat – maksutonta tukea Oulun ja lähiseudun kotivanhemmille edelleen tarjolla19.9.2022 10:10:53 EEST | Tiedote

Maksuttomat Perhevapaalta työelämään -valmennukset jatkuvat Oulussa. Perhevapaalla oleville ja lapsia kotona hoitaville vanhemmille suunnattuun valmennukseen voi ilmoittautua mukaan vielä ensi kesäkuun loppuun asti aiemmasta tiedosta poiketen. Tukea työelämään on ollut mahdollista saada valmennuksesta Oulussa jo reilun vuoden ajan. Mukaan voi tulla myös Oulun lähialueilta, kuten Limingasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme