HSL Helsingin seudun liikenne

Kävele kaupunkikuvaan - anna maailmankuulun luontokuvaajan ikuistaa ainutlaatuiset askeleesi

Jaa

Brittiläinen luontokuvaaja Will Burrard-Lucas on tunnettu huikaisevista eläinkuvistaan. Aiemmin muun muassa Sambiassa, Namibiassa ja Tansaniassa villieläimiä kuvannut Burrard-Lucas saapuu nyt Suomeen. Hän kuvaa kahden päivän ajan isoja nisäkkäitä niiden luonnollisessa ympäristössään – ihmisiä kävelemässä kotikaupungissaan. Jätä jalanjälkesi ja astu Burrard-Lucasin linssin eteen Helsingin Rautatientorilla ja Esplanadin puistossa!

Will Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Kävele mukaan kuvaan!
Will Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Kävele mukaan kuvaan!

Ensimmäiset askeleet - aamulla tai koskaan - ovat vähän horjuvia. Kun pääsee vauhtiin, astuu flow-tilaan.

Kävely on ihmiselle luonnollisin tapa liikkua. Nyt luontokuvaaja Will Burrard-Lucas saapuu tallentamaan metropolin kävelijöiden lajityypillistä liikkumista. Burrard-Lucas kuvaa kävelijöitä elinympäristöissään eri puolilla Helsingin seutua keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4.

Kuvaukset liittyvät HSL:n ja Helsingin seudun kuntien tavoitteeseen tehdä metropolialueesta maailman kävelyn pääkaupunki.

”HSL haluaa kävellä Helsingin seudun maailmankartalle. Metropolialue on täynnä houkuttelevia kävelyreittejä. Liikkuminen keskustoissa on vaivattominta kävellen. Emme välttämättä itse huomaa, miten olennainen osa jokapäiväistä elämäämme kävely on. Ympäri maailmaa matkannut Will Burrard-Lucas tuo kävelyyn oman näkökulmansa: miltä elämä käveltävissä kaupungeissa näyttää ulkopuolisen silmin, luontokuvaajan kameran linssin takaa”, toteaa Tarja Jääskeläinen, HSL:n erityisasiantuntija.

Valokuvaaja Will Burrard-Lucas on aiemmin tehnyt yhteistyötä WWF:n kanssa ja kuvannut paljon isoja nisäkkäitä. Metropolialueen kävelijät eivät ole ihan yhtä suuria eivätkä aivan niin arkoja kuin Burrard-Lucasin aiemmat kuvauskohteet.

”Ihmisten kuvaaminen villieläinten sijaan vie minut pois mukavuusalueeltani, mutta odotan silti innolla tätä haastetta ja Helsinkiin tutustumista. Olen innokas kävelyn puolestapuhuja. Jos en ole luonnossa kuvaamassa, istun pitkiä päiviä tietokoneella. Silloin mahdollisuus liikkua on aina tervetullut. Aina kun mahdollista, kävelen mieluummin kuin liikun metrolla, taksilla tai bussilla. Kävely on paras tapa tutustua kaupunkiin. Se on myös hetki, jolloin voin syventyä omiin ajatuksiini. Koska olen luontokuvaaja, ympäristö on myös tärkeä asia minulle”, Burrard-Lucas toteaa.

Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Astu mukaan kuvaan! Burrard-Lucas kuvaa Helsingissä keskiviikkona 18.4. kello 16.30-18 Rautatientorilla ja torstaina 19.4. klo 12-13 Esplanadin puistossa. Burrard-Lucas valitsee ohikulkevista jaloista kuvaamistaan kuvista 100 parasta. Ne julkaistaan HSL:n Instagram-tilillä. Kuvia käytetään myöhemmin myös kävelyn edistämisen kampanjoissa Helsingin seudulla.

”Juuri julkaistu UKK-instituutin koordinoima selvitys kertoo, että liikkumattomuus - vähäinen fyysinen aktiivisuus, runsas istuminen ja huono kunto - aiheuttavat suomalaiselle yhteiskunnalle vähintään 3 miljardin euron vuotuiset kustannukset. Kävely taas herättää ihmiset ja kaupungit henkiin. Kaupungit on tehty kävelyä varten. Halumme nostaa kävelyn sille kuuluvalle paikalle: liikkumisen kuningaslajiksi, ykkösvalinnaksi”, sanoo HSL:n asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja Mari Flink.

Will Burrard-Lucasin kuvausaikataulu:

Keskiviikkona 18.4. klo 16.30-18 Rautatientorilla

Torstaina 19.4. klo 12-13 Esplanadin puistossa

HSL edistää kävelyä

HSL haluaa kannustaa kaikkia metropolin asukkaita kävelemään enemmän. Kävely herättää kaupungit henkiin ja tukee Helsingin seudun asukkaiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Kävely on myös olennainen osa joukkoliikenteen käyttöä ja tärkeä osa kaupunkilaisen matkaketjua. HSL:n tavoitteena on nostaa Helsingin seutu maailman kävelyn pääkaupungiksi. Lue lisää: hsl.fi/kävely

Brittiläisen luontokuvaajan Will Burrard-Lucasin kuviin voi tutustua hänen verkkosivuillaan ja Instagram-tilillään:

www.burrard-lucas.com

https://www.instagram.com/willbl/?hl=fi

Yhteyshenkilöt

Tarja jääskeläinen, erityisasiantuntija, HSL, puhelin: 050 385 5043
Mari Flink, asiakkuus- ja myyntiosaston johtaja, HSL, puhelin: 040 715 0440

Kuvat

Will Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Kävele mukaan kuvaan!
Will Burrard-Lucas kuvaa Helsingin seudun ihmisiä keskiviikkona ja torstaina 18.-19.4. Kävele mukaan kuvaan!
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Kaupunkipyörillä on korvattu joukkoliikennematkoja pandemian aikana12.10.2020 14:00:48 EESTTiedote

Kaupunkipyörät ovat olleet suosittu kulkumuoto myös koronan aikana. Helsingissä ja Espoossa lähes kolmannes kaupunkipyöräilijöistä kertoo korvanneensa kaupunkipyörillä joukkoliikenteen käyttöä. Edellisvuoteen verrattuna kaupunkipyöriä on käytetty vähemmän työmatkoilla ja enemmän asiointimatkoilla sekä kuntoilun vuoksi. Tyytyväisyys palvelun eri ominaisuuksiin ja palvelun suositteluarvo eli NPS-luku ovat edelleen hyvällä tasolla, vaikka laskivat hieman edellisvuodesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme