HSL Helsingin seudun liikenne

Kävelykilometrikisassa käveltiin seitsemän kertaa maapallon ympäri

Jaa

HSL:n järjestämässä kävelykilometrikisassa jokainen osallistuja käveli keskimäärin 100 kilometriä.

HSL:n Kävelykilometrikisassa käveltiin yhteensä lähes 280 000 kilometriä. Kuva: Lauri Eriksson
HSL:n Kävelykilometrikisassa käveltiin yhteensä lähes 280 000 kilometriä. Kuva: Lauri Eriksson

HSL:n järjestämässä Kävelykilometrikisassa liikkui syyskuussa 665 joukkuetta ja yli 2 700 kävelijää. Kilometrejä kertyi yhteensä lähes 280 000 eli melkein seitsemän kierrosta maapallon ympäri. Jokainen osallistuja käveli keskimäärin noin 100 kilometriä. HSL:n Kävelykilometrikisan tavoitteena oli innostaa ihmiset kävelemään enemmän.

Yksilösarjan voittajalle Naqouran tallaajalle kilometrejä kertyi 523. Piensarjassa eli 2–24 henkilön joukkueiden sarjassa voiton vei Montun kiertäjät, jonka viiden hengen joukkueessa kukin jäsen käveli keskimäärin 315 kilometriä. Suursarjassa kisasivat vähintään 25 osallistujan joukkueet. Sarjan voitti Pokemon Go Seniorit, jonka 44-henkiselle joukkueelle kertyi peliä pelatessa 7 758 kilometriä, keskimäärin 176 kilometriä osallistujaa kohti.

Tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://kavelykilometrikisa.hsl.fi/.

Kilpailuun lähti mukaan niin yksilökisaajia kuin työyhteisöjen ja harrastusporukoiden muodostamia joukkueita.

”Tärkeintä kisassa on osallistujan kävelystä saama hyöty: parempi kunto ja mieli. Toivon, että kävelykisa innostaa ihmisiä kävelemään ja kulkemaan mahdollisimman paljon jalan jatkossakin”, sanoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

HSL:n tavoitteena on lisätä kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä.

”Kävely on helppo, terveellinen ja ympäristöystävällinen kulkutapa. Se on myös luonnollinen osa joukkoliikenteen matkaketjua”, Jääskeläinen sanoo.

Kävelykilometrikisan teknisenä alustana toimii Pyöräilykuntien verkoston toteuttama pyöräilyn Kilometrikisa.fi-palvelu, joka on räätälöity HSL:n tarpeisiin. Kävelykilometrikisaa on tarkoitus käydä myös ensi vuonna.

Yhteyshenkilöt

HSL, erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen, puh. 050 385 5043

Kuvat

HSL:n Kävelykilometrikisassa käveltiin yhteensä lähes 280 000 kilometriä. Kuva: Lauri Eriksson
HSL:n Kävelykilometrikisassa käveltiin yhteensä lähes 280 000 kilometriä. Kuva: Lauri Eriksson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Liikenteen päästöjä voidaan leikata nopeasti – kaikki keinot ja toimijat tarvitaan mukaan, jotta päästöt saadaan puolitettua Helsingin seudulla12.12.2018 12:20Tiedote

HSL on sitoutunut leikkaamaan joukkoliikenteen hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia vuodesta 2010 vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on lisätä tuntuvasti sähköbusseja HSL:n tilaamassa liikenteessä. Myös Helsingin seudun asukkaat haluavat liikenteen päästöt alas: 87 prosenttia Helsingin seudulla maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-barometrin vastaajista oli sitä mieltä, että ilmastonmuutosta aiheuttavia liikenteen päästöjä pitää vähentää. Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2019 –luonnos tukee vahvasti liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme