Aviador Kustannus

Kerran olin taivaan suolajärvi – liiviläisen nykyrunouden antologia tuo pienilukuisen lähisukukansan taiteen suomalaisten saataville

Jaa

Olli Heikkonen on poiminut tähän kokoelmaan edustavia paloja nykyisen Latvian alueella asuvan lähisukukansamme liiviläisten runoudesta. Hän on myös itse suomentanut kokoelman runot.

Olli Heikkosen kuva © Ari Haimi
Olli Heikkosen kuva © Ari Haimi

Olli Heikkosen toimittama runoantologia Kerran olin taivaan suolajärvi – liiviläisen nykyrunouden antologia on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Suomalaisten lähisukukansoihin kuuluvat liiviläiset asuttivat keskiajalla laajoja alueita Riianlahden ympäristössä. Nykyään liiviläisiä asuu pienenä vähemmistönä Latviassa. Liiviläisten vähälukuisuudesta huolimatta heidän keskuudessaan syntyy edelleen merkittävää runoutta, jonka aarteistosta teoksen toimittanut ja sen runot suomentanut Olli Heikkonen on tehnyt edustavia poimintoja.

Runoilijanäänensä suomalaisten lukijoiden nautittavaksi saavat tässä kirjassa muun muassa Valt Ernšreit, Baiba Damberg ja Ķempi Kārl. Kirja sisältää myös tiiviin katsauksen liiviläisten vaiheisiin ja heidän kulttuuriinsa.

Olli Heikkonen (s. 1965 Kontiolahdella) on Helsingissä asuva runouden ammattilainen, jonka esikoiskokoelma Jakutian aurinko voitti Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon vuonna 2000. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin arvostettu Einari Vuorela -palkinto teoksesta Teoria kaikkein pienimmistä. Hän on koko kirjailijauransa aikana ollut kiinnostunut Suomen sukuisten kansojen kirjallisuudesta ja muusta kulttuurista.

HEIKKONEN, OLLI (toim.) : Kerran olin taivaan suolajärvi – liiviläisen nykyrunouden antologia
80 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811102
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Olli Heikkosen kuva © Ari Haimi
Olli Heikkosen kuva © Ari Haimi
Lataa
Lataa
Olli Heikkonen © Ari Haimi
Olli Heikkonen © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme